ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυβέρνηση το ταχύτερο υπόσχεται η Μέρκελ

Merkel

Ο σχηματισμός κυβέρνησης βρέθηκε στο επίκεντρο του πρωτοχρονιάτικου μηνύματος της Α. Μέρκελ. Πρόκειται για το δέκατο τρίτο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της καγκελαρίου, το πρώτο ωστόσο με υπηρεσιακή κυβέρνηση. Η Α. Μέρκελ αναφέρθηκε τόσο στο σχηματισμό κυβέρνησης, όσο και στις προκλήσεις του 2018 για την Ευρώπη, στις οποίες συμπεριέλαβε και την διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. Μεταξύ άλλων η καγκελάριος τόνισε:

«Οι πολίτες ανέθεσαν στους πολιτικούς αντιμετωπίσουν τις μελλοντικές προκλήσεις και να ανταποκριθούν τις ανάγκες των πολιτών. Στόχος μου είναι τη νέα χρονιά η χώρα να αποκτήσει το ταχύτερο μια σταθερή κυβέρνηση. (…) Το μέλλον της Γερμανίας είναι συνυφασμένο με το μέλλον της ΕΕ. Οι 27 χώρες-μέλη θα πρέπει να κάνουν το παν για να διατηρηθεί η συνοχή της κοινότητάς μας. Αυτή θα είναι η καθοριστική πρόκληση των επομένων ετών. Το ζητούμενο είναι οι Ευρωπαίοι να επιδείξουν αλληλεγγύη και αυτοπεποίθηση, τόσο εντός, όσο και εκτός ΕΕ και να εργαστούν για μια οικονομικά αναπτυγμένη, αλλά και δίκαιη Ευρώπη, η οποία προστατεύει με συνέπεια τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, αλλά και την ασφάλεια των πολιτών της».

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top