ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυβερνητικές πηγές: Να μην αναδειχθεί η σύλληψη των δύο στρατιωτικών σε μείζον διπλωματικό επεισόδιο

maximou

Να περιμένει η κυβέρνηση την εξέλιξη της δικαστικής διαδικασίας για τους δύο έλληνες στρατιωτικούς αποφασίστηκε στην κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου, ενώ, όπως ανέφεραν πηγές, σκοπός είναι να μην αναδειχθεί η υπόθεση σύλληψης των δύο στρατιωτικών σε μείζον διπλωματικό επεισόδιο., ενώ διαβεβαιώνουν ότι η υπόθεση είναι υπό στενή παρακολούθηση.

Μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, κυβερνητικές πηγές σημείωσαν πως οι πιέσεις προς την Τουρκία θα γίνονται κλιμακωτά, και πως η υπόθεση είναι στα χέρια της τουρκικής Δικαιοσύνης, οπότε κάτι περισσότερο θα μπορούσε να θεωρηθεί παρέμβαση.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η ελληνική πλευρά έχει προχωρήσει στην πλήρη χαρτογράφηση της κατάστασης με τους δυο στρατιωτικούς οι οποίοι παραμένουν προφυλακισμένοι, στην Αδριανούπολη και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

Από την πρώτη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη διπλωματικές επαφές και από τις δυο πλευρές σε επίπεδο υπουργείων, ώστε η σύλληψη των ελλήνων αξιωματικών να μην μετατραπεί σε διπλωματικό επεισόδιο. Άλλωστε, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, η υπόθεση εξετάζεται από τις τουρκικές δικαστικές αρχές, γεγονός που δεν επιτρέπει περαιτέρω παρέμβαση.

Σε αυτό το επίπεδο δεν αποκλείεται εάν και εφόσον χρειαστεί να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είτε με τον πρόεδρο της τουρκικής Δημοκρατίας, Ταγίπ Ερντογάν, είτε με τον τούρκο ομόλογό του, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

«Εξαντλούμε όλα τα διπλωματικά και πολιτικά μέσα», τονίζουν οι ίδιες πηγές και συμπληρώνουν ότι «έχουμε ενημερώσει την Ε.Ε. μέσω Καμμένου. Η Ε.Ε. ζήτησε άμεση έκβαση του ζητήματος και επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών».

Επίσης, κατά την κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίμου, έγινε μια πρώτη συζήτηση για έξοδο από το πρόγραμμα και την τέταρτη αξιολόγηση. Στην κυβέρνηση θεωρούν πως είναι σε ένα καλό αναπτυξιακό μομέντουμ που θα διευρύνει τις δυνατότητες για καλή έξοδο και διαμορφώνονται καλές προϋποθέσεις.

πληροφορίες liberal.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top