ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπό τον ΓΓ του ΟΗΕ η σημερινή διάσκεψη για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά –

Cyprus_Gutieres_leaders

Μισή ώρα διήρκησε η Διάσκεψη για την Κύπρο στο Κραν Μοντάνα υπό τον ΓΓ του ΟΗΕ για το θέμα της ασφάλειας και εγγυήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, αυτή την ώρα πραγματοποιούνται διμερείς συναντήσεις του Γενικού Γραμματέα με τους δύο ηγέτες, με πρώτη εκείνη με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Θα ακολουθήσει διμερής συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη.

Χθες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατέθεσε προφορικά νέα πρόταση της ελληνοκυπριακής πλευράς, προκειμένου, όπως ανέφερε να ξεπεραστεί το αδιέξοδο, πρόταση η οποία όπως ανέφερε ο Μουσταφά Ακιντζί έγινε για τα μάτια του κόσμου, και οι αναφορές Τσαβούσογλου ότι δεν υπάρχει κάτι καινούργιο. Πλέον αναμένεται αν θα υπάρξει απάντηση από την τουρκική πλευρά και στην παρουσία Γκουτιέρες.

Η εκτίμηση του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Κοτζιά είναι πάντως ότι χάθηκε χρόνος, και αυτό ήταν η αιτία  να μην έρθουν οι Πρωθυπουργοί των εγγυητριών δυνάμεων, χωρίς πάντως το συγκεκριμένο σενάριο να έχει αποκλειστεί, ενώ χθες έγινε και η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των τριών Πρωθυπουργών από την εναρξη της διαδικασίας στην Ελβετία.

Από χθες βρίσκεται στο ελβετικό θέρετρο και η επίτροπος Εξωτερικών και Άμυνας της Ε.Ε. Φεντερίκα Μογκερίνι η οποία είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο Μάικ Πενς.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top