ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυπριακό: Συναντήσεις με τον ΓΓ του ΟΗΕ Κοτζιά και Τσαβούσογλου- Εθνικό Συμβούλιο στη Λευκωσία

kypriako

Συνέρχεται  σήμερα, το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου υπό την Προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για το Κυπριακό, τρεις μέρες πριν την προγραμματισμένη συνάντηση του ίδιου με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στη Γενεύη. Σε δηλώσεις του ο κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης  εξέφρασε την ελπίδα πως μέσα από το διάλογο στο Εθνικό Συμβούλιο θα υπάρξει κατάληξη σε κοινές αποφάσεις που θα επιδιώκουν να εξυπηρετήσουν τον κοινό στόχο του τερματισμού της κατοχής και της επανένωσης της πατρίδας μας.

Χθες, ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Κύπρου, η οποία διεξήχθη σε «πολύ καλό και εποικοδομητικό κλίμα».

Σε δηλώσεις του χθες μετά από συνάντηση που είχε με τον Μουσταφά Ακιντζί ο Πρόεδρος της Κύπρου δήλωσε ότι συμφώνησαν ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες θα ενημερώσει τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας περί της διάσκεψης στη Γενεύη για το Κυπριακό, με σαφή αναφορά ότι αν το επιθυμούν μπορούν να παρίστανται, καθώς και ότι θα προσκαλέσει την ΕΕ να είναι παρούσα.

Το απόγευμα η συνάντηση Γκουτιέρες – Τσαβούσογλου

Στις 3 το απόγευμα τοπική ώρα (10 το βράδυ ώρα Κύπρου) αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών η συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Στη συνάντηση θα παρευρίσκεται και ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε.

Σήμερα το βράδυ φτάνει στη Νέα Υόρκη και ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, για τη συνάντηση που θα έχει στις 4 το απόγευμα της Παρασκευής (τοπική ώρα) με τον ΓΓ του ΟΗΕ. Κατά την εκεί παραμονή του, ο κ. Κοτζιάς θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, Πέτερ Τόμσον, τον εκτελεστικό διευθυντή της American Jewish Committee (AJC), Ντέιβντ Χάρις, τον επίτιμο διευθυντή της Anti-Defamation League, Αμπραχάμ Φόξμαν και τον απεσταλμένο του γγ ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς.

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές, είναι πολύ πιθανή η πραγματοποίηση την Παρασκευή συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, Νίκου Κοτζιά και Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top