ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυπριακό: Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις ενόψει της Γενεύης – Συναντήσεις Τσίπρα-πολιτικών αρχηγών στις 9 Ιανουαρίου

akintxi_anastasiadis_cypriots_-demostrations

Στη Λευκωσία, θέματα που αφορούν τη διακυβέρνηση και το περιουσιακό θα συζητηθούν κατά την αυριανή συνάντηση μεταξύ των διαπραγματευτών Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οζντίλ Ναμί, όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ.

Επίσης θα γίνει προετοιμασία για τη συνάντηση του Προέδρου της  Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στο πλαίσιο των συνομιλιών για το Κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη. Αυτή θα είναι η πρώτη συνάντηση των ηγετών κατά το νέο έτος.

Στην Αθήνα, διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, θα έχει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, την επόμενη Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου.

O πρωθυπουργός θα τους ενημερώσει για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ενόψει της πολυμερούς Διάσκεψης, που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη, στις 12 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, το πρόγραμμα των συναντήσεων διαμορφώνεται ως εξής:

-10:00 Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος ΝΔ

-12:00 Φώφη Γεννηματά, επικεφαλής Δημοκρατικής Συμπαράταξης

-14:00 Δημήτρης Κουτσούμπας, γενικός γραμματέας ΚΚΕ

-17:00 Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής του Ποταμιού

-19:30 Βασίλης Λεβέντης, πρόεδρος Ένωσης Κεντρώων

-20:30 Πάνος Καμμένος, πρόεδρος ΑΝΕΛ

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top