ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυπριακό: Τέλος η διάσκεψη- Το επόμενο βήμα στις 18 Ιανουαρίου – Γκουτιέρες: Τεράστια πρόοδος, συνεχίζουμε με στόχο τη λύση

Gutieres_Anastasiadis_Akintzi

Η Διάσκεψη για την Κύπρο θα συνεχιστεί στις 18 Ιανουαρίου σε επίπεδο τεχνοκρατών, που θα συζητήσουν πιο συγκεκριμένα και διεξοδικά το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, τις ανησυχίες και τις προσεγγίσεις που υπάρχουν και όταν ετοιμάσουν ένα σχετικό πόρισμα που αφορά όλα αυτά τα θέματα, θα υπάρξει συνέχιση της Διάσκεψης με την ίδια σύνθεση όπως ξεκίνησε, όπως ανακοίνωσε ο  Κυβερνητικός Εκπρόσωπος  της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφέροντας οι τεχνοκράτες θα προέρχονται από τα μέρη που συμμετέχουν στη Διάσκεψη.

Το πόρισμα των εργασιών των τεχνοκρατών θα κρίνει πότε θα συνεχιστεί η Διάσκεψη σε πολιτικό επίπεδο. Σε κάθε περίπτωση, η Διάσκεψη θα συνεχιστεί από το σημείο στο οποίο διεκόπη απόψε.

Σημειώνεται ότι με ανοιχτά τα κεφάλαια Διακυβέρνησης και Εδαφικού, στη Διάσκεψη θα τεθούν μόνο θέματα Ασφάλειας και Εγγυήσεων.

Νωρίτερα, Νίκος Κοτζιάς είχε κάνει λόγο για συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των εγγυητριών χωρών (Μεγάλη Βρετανία, Ελλάδα, Τουρκία) στις 23 Ιανουαρίου, ωστόσο πληροφορίες ανέφεραν ότι υπήρξαν διαφωνίες των υπολοίπων πλευρών ως προς τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Γκουτιέρες: Τεράστια πρόοδος, συνεχίζουμε με στόχο τη λύση

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε το γεύμα εργασίας των Αναστασιάδη – Ακιντζί με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτιέρες. Ο γενικός γραμματέας εμφανίστηκε αισιόδοξος δηλώνοντας πως σε εδαφικό, περιουσιακό και εξωτερική πολιτική έχει γίνει τεράστια πρόοδος, ενώ υπογράμμισε πως μια ενδεχόμενη συμφωνία θα επικυρωθεί από τους δύο λαούς.

Ξεκαθάρισε πως υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα για τους δύο ηγέτες, αλλά φανέρωσε την προσήλωσή του στον στόχο της επίλυσης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «θα εργαστούμε για να πετύχουμε αυτό το στόχο, για να φτάσουμε στην επίλυση».

Τσαβουσογλου: Οι εγγυήσεις ζωτικής σημασίας για τουρκόκυπριους

Κρίσιμη φάση στο Κυπριακό λέει ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου σε διάσκεψη Τύπου με το τέλος της συνάντησης το βράδυ της Πέμπτης. Ο κ. Τσαβούσογλου λέει ότι δεν ήταν έτοιμη η Ελλάδα γα την συνέχεια της διάσκεψης.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top