ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κωνσταντοπούλου: «Λυπάμαι για την πλάνη μου ότι αυτή η Βουλή δεν θα ψηφίσει μνημόνιο»

image001

Η Ολομέλεια της Βουλής απέρριψε τα ξημερώματα της Παρασκευής την πρόταση της προέδρου του Σώματος Ζωής Κωνσταντοπούλου να διεξαχθεί δεκάωρη συζήτηση επί του νέου μνημονίου, ψηφίζοντας να περαιωθεί η συζήτηση έως τις 7 το πρωί, μια πρόταση που είχε κάνει νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης. Τελικά, ωστόσο, ούτε αυτό ίσχυσε αφού η συνεδρίαση κράτησε περισσότερο.

Με την ανακοίνωση της απόφασης, η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε: «Πολύ κακώς είχα δηλώσει από την έδρα αυτή πως αυτή Βουλή μνημόνιο δεν θα ψηφίσει. Λυπάμαι γι’ αυτή μου την πλάνη».

Στο άκουσμα της απόφασης αντέδρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, για να συμφωνήσει μαζί του η κ. Κωνσταντοπούλου, λέγοντας: «Πρώτη φορά πράγματι, κ. Λαφαζάνη».

Στην ομιλία της η ΠτΒ δήλωσε μεταξύ άλλων ότι το προς ψήφιση νομοσχέδιο είναι αντισυνταγματικό και ότι δεν πρόκειται να υπερασπιστεί άλλο τον κ. Τσίπρα διότι ο ίδιος την έπεισε να μην το κάνει. Το Μνημόνιο δεν είναι εκβιασμός, είναι στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης, κατέληξε η πρόεδρος της Βουλής. Δήλωσε επίσης ότι θα συνεχίσει «να προστατεύει όσους συντρόφους της κανιβαλίζονται» αναφερόμενη συγκεκριμένα στον Π. Λαφαζάνη και τον Γ. Βαρουφάκη. «Με στενοχωρεί η επιλογή του κ. Τσίπρα να γίνει ένας από τους πρωθυπουργούς των μνημονίων» κατέληξε.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top