ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή

tsipras-mitsotakis-vouli

Ανέβηκαν οι τόνοι στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την νομική αναγνώριση ταυτότητα φύλου. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ένα παράδειγμα που είχε αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του για να δικαιολογήσει την άρνηση της ΝΔ να ψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο.
Το παράδειγμα που ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης: «Μπήκα στον κόπο να μιλήσω με έναν ειδικό, κάτι που αμφιβάλλω αν έχετε κάνει εσείς… Μου διηγήθηκε μια ιστορία για ένα παιδί που ζήτησε αλλαγή φύλου γιατί ανέβηκε στον Υμηττό και του το είπε ένας εξωγήινος. Με το νομοσχέδιό σας αυτός ο άνθρωπος μπορεί να προβεί σε αλλαγή ταυτότητας φύλου και αυτό να το βρει μπροστά του στη ζωή». Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως δυστυχώς είναι αληθινή ιστορία, επαναλαμβάνοντας ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης δεν διαχωρίζει τέτοιες περιπτώσεις.
Κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση που ολοκληρώθηκε στις δύο μετά το μεσημέρι στη Βουλή, ο Πρωθυπουργός κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να πάρει πίσω το «υβριστικό» -όπως το χαρακτήρισε- παράδειγμα που χρησιμοποίησε.
«Αυτή η επιλογή του κ. Μητσοτάκη να αναφερθεί σε αυτό το παράδειγμα, ότι τάχα ένας ψυχίατρος του είπε ότι δεν μπορούμε να δίνουμε την επιλογή σε έναν άνθρωπο 18 ετών χωρίς ιατρική γνωμάτευση, διότι αναφέρθηκε στην περίπτωση ατόμου που όταν ρωτήθηκε από τον γιατρό γιατί κάνει αυτήν την επιλογή, εκείνος του απάντησε ότι πήγε στον Υμηττό και του το είπαν οι εξωγήινοι. Αυτό είναι ντροπή! Είναι ντροπιαστικό να υβρίζει μία κοινωνική κατηγορία που έχει το δικαίωμα της επιλογής ότι τάχα χρήζει ιατρικής και ψυχιατρικής περίθαλψης διότι διεκδικεί το δικαίωμα της επιλογής», τόνισε ο Πρωθυπουργός ανεβάζοντας τους τόνους στη συζήτηση και με αποτέλεσμα να γίνεται μια μάχη εντυπώσεων και όχι επί της ουσίας.
«Είναι ντροπή και αναμένω τον κ. Μητσοτάκη που έχει δικαίωμα να κάνει όσες κωλοτούμπες, όσες κυβιστήσεις κρίνει, να πάρει πίσω αυτή την υβριστική αναφορά απέναντι σε συμπολίτες μας που διεκδικούν το δικαίωμα, που ούτε ο ίδιος αρνείται», επέμεινε ο κ. Τσίπρας και κατήγγειλε ότι αυτή η άστοχη αναφορά του προέδρου της ΝΔ σηματοδοτεί ότι όσοι διεκδικούν αυτό το δικαίωμα της επιλογής χρήζουν ψυχιατρικής παρακολούθησης.
Με τη σειρά του ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι ευτελίζει ένα παράδειγμα που χρησιμοποίησε προηγουμένως στην ομιλία του για να δείξει ότι υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που επιθυμούν να αλλάξουν φύλο για λόγους που χρήζουν ψυχιατρικής γνωμάτευσης. Γι’ αυτό, τόνισε, και απαιτείται διάγνωση ειδικού. Επανέλαβε την πρότασή του και μίλησε για «φίλτρο ασφαλείας και μια διάγνωση». «Η δύσκολη απόφαση δεν είναι να αλλάξει την ταυτότητά αλλά να πάρει την απόφαση ένα αγόρι να βγει από το σπίτι ως κορίτσι», εξήγησε ο Πρόεδρος της ΝΔ.
«Εγώ είμαι παρών, άκουσα την ομιλία σας και ήρθα να σας απαντήσω, ο κ. Καμμένος που είναι;» επανήλθε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιατί, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «ακόμα και στον Αρη θα πήγαινε» ο κ. Καμμένος, προκειμένου να αποφύγει να είναι παρών στη σημερινή συζήτηση.
«Είστε γιαλατζί φιλελεύθερος, έχετε χάσει τη μπάλα, δεν ξέρετε τι σας γίνεται», ανταπάντησε ο Αλέξης Τσίπρας. «Δεν σας εγκάλεσα για το αν ήταν αληθινό ή όχι το παράδειγμα που δώσατε. Δεν είχατε άλλο παράδειγμα να δώσετε;» ρώτησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλογίζοντάς του αδυναμία κατανόησης και επιχειρημάτων.
Κάλυψε πλήρως τον Πάνο Καμμένο λέγοντας (λανθασμένα) ότι με τους ΑΝΕΛ πέρασε το σύμφωνο συμβίωσης, το σημερινό νομοσχέδιο κλπ.
«Ο κ. Καμμένος δεν είναι ακροδεξιός αλλά τυχοδιώκτης. Δεν θυμάμαι τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο να έχει ψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης. Το ψήφισα εγώ και άλλοι 17 βουλευτές μας. Δεν βλέπω να μπαίνει στη Βουλή παρά μόνο αν τον πάρετε στο επικρατείας», απάντησε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

πληροφορίες από protagon.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top