ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κ. Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ σχεδιάζει να συνεχίσει τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα

scheuble-langarde

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, διαβεβαίωσε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκαγκ Σόιμπλε ότι το ΔΝΤ σχεδιάζει να συνεχίσει να συμμετέχει εποικοδομητικά στις συνομιλίες για την βοήθεια προς την Ελλάδα, δήλωσε εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η κ. Λαγκάρντ μίλησε με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός και του ανέφερε ότι το ΔΝΤ σχεδιάζει να διατηρήσει τη συμμετοχή του, ανέφερε ο εκπρόσωπος κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Σύμφωνα με το Bloomberg, ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις, με γραπτή δήλωσή του, ανέφερε ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών «καλωσόρισε τις διαβεβαιώσεις του ΔΝΤ ότι το Ταμείο θα παραμείνει πλήρως ενεργό» στις συζητήσεις για την Ελλάδα, «με στόχο να επιτευχθεί γρήγορα συμφωνία (early agreement) για ένα πρόγραμμα που θα μπορεί να στηριχθεί με τη χρήση πόρων του Ταμείου».
Χθές, μιλώντας στο Bloomberg, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι η Γερμανία δεν πρόκειται να αποδεχτεί νέο πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα εάν το ΔΝΤ αρνηθεί να συμμετάσχει στο τρέχον πρόγραμμα.
«Το γεγονός ότι η Αθήνα δεν τηρεί όσα έχουν συμφωνηθεί, αποτελεί την αιτία για τη διστακτικότητα του ΔΝΤ να συμμετάσχει στο πρόγραμμα. Στην Γερμανία η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη. Αν υπάρξει αλλαγή προγράμματος, θα πρέπει να διαπραγματευτούμε ένα καινούργιο, αλλά πρώτα με την έγκριση του γερμανικού κοινοβουλίου. Και εγώ δεν θα συνιστούσα να προσπαθήσει να λάβει την έγκριση του κοινοβουλίου», ανέφερε ο κ. Σόιμπλε.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top