ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κ. Μητσοτάκης: Μεγάλο ψέμα της κυβέρνησης τα περί καθαρής εξόδου

mitsotakis-vouli

Τα περί καθαρής εξόδου από το μνημόνιο αποτελούν μεγάλο ψέμα που η κυβέρνηση επαναλαμβάνει για να κοροϊδέψει το λαό, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ.Μητσοτάκης.
«Δεν υπάρχει ‘’καθαρή έξοδος’’ είπε ο κ. Βίζερ, αλλά παραδέχθηκε και ο κ. Σκουρλέτης. Αυτή είναι η αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι έχετε υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας για τουλάχιστον μία πενταετία» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τοποθέτησή του για το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή.

«Αν είστε ακόμη στην εξουσία το καλοκαίρι του 2018, κάτι που είναι αυτοσκοπός για εσάς, είναι προφανές ότι θα αναλάβετε και νέες βαριές υποχρεώσεις με άλλοθι μία ελάφρυνση του χρέους… Όσο περισσότερο μείνετε στην εξουσία, τόσα περισσότερα θα σας ζητούν, και όσα σωστά σας ζητούν δεν τα πιστεύετε, και δεν τα θέλετε όπως τις ιδιωτικοποιήσεις» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«»Η ζωή μας έγινε ευκολότερη με τον Τσίπρα και τον Τσακαλώτο» είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ. Δεν αισθάνεστε ίχνος ντροπής να ακούτε ότι είστε η ευκολότερη κυβέρνηση των δανειστών μας;» διερωτήθηκε.

O Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «λέτε ότι διαφωνείτε με όσα σας ζητούν, αλλά τα ψηφίζετε όλα για να μη χάσετε την καρέκλα… Δεν διαπραγματεύεστε τίποτε απολύτως».

Σύμφωνα δε με τον πρόεδρο της ΝΔ, πριν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ «η Ελλάδα ήταν γνωστή για τη λέξη φιλότιμο, τώρα είναι γνωστή για τη λέξη «κωλοτούμπα»».

Oλες οι χώρες είχαν ρυθμό ανάπτυξης μεγαλύτερο από τον προβλεπόμενο εκτός από την Ελλάδα επισήμανε εξάλλου, απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι λέει ψέματα αναφορικά με την προστασία της κατοικίας, αφού γίνονται ήδη και δρομολογούνται κι άλλοι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, ακόμα και για χρέη προς το Δημόσιο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει την ικανότητα να παράγει διαρκώς νέα μνημόνια, κάνοντας λόγο για νέο άτυπο μνημόνιο, το οποίο, όπως υπενθύμισε, περιλαμβάνει νέα μέτρα: μείωση των συντάξεων 18% και νέα μείωση του αφορολόγητου από τον Αύγουστο του 2018.

Όπως τόνισε, η ΝΔ, αντίθετα από την κυβέρνηση, καλεί τους επενδυτές να έρθουν να επενδύσουν στην πατρίδα μας. «Είμαστε δύναμη πολιτικά υπεύθυνη και αξιόπιστη. Εμείς δεν χτίζουμε το πολιτικό μας μέλλον πάνω στα συντρίμμια της πατρίδας» επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Όσον αφορά τον τέως υφυπουργό Παιδείας Κώστα Ζουράρι, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αποτελεί τον καθρέφτη της: «Έπρεπε ο ανεκδιήγητος Ζουράρις -δεν έχω αντιληφθεί αν έχει παραιτηθεί ακόμα- να χυδαιολογήσει κατά ποδοσφαιρικών ομάδων για να παραιτηθεί. Όταν έλεγε ότι δεν πειράζει να χαθούν μερικά νησιά, ή έλεγε για τους μαθητές (σ.σ μπορντέλα) δεν υπήρχε πρόβλημα. Το πρόβλημα δεν είναι ο κ. Ζουράρις, αλλά αυτός που τον διόρισε και τον ανέχθηκε. Ο Ζουράρις είναι ο καθρέφτης της κυβέρνησης, που είναι επικίνδυνη, ασόβαρη και τυχοδιωκτική. Αν είχατε σοβαρότητα, θα ακολουθούσατε τον έντιμο δρόμο της παραίτησης».

Παράλληλα, υπογράμμισε την υπερφορολόγηση και φτωχοποίηση των Ελλήνων, επί των ήμερων των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, επισημαίνοντας ότι ένας στους δυο Έλληνες χρώστα στο κράτος, και ότι για πρώτη φορά τα χρέη των Ελλήνων προς την εφορία ξεπέρασαν τα 100 δισ. ευρώ.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top