ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κ.Μητσοτάκης: Πέντε στόχοι και πέντε αστοχίες

mitsotakis-vouli

«Πέντε στόχους είχε θέσει η κυβέρνηση τον περασμένο Σεπτέμβριο: γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης, ρύθμιση για το χρέος, συμμετοχή στο QE, υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και χαμηλά πλεονάσματα.

» Δικοί σας οι πέντε στόχοι, δικές σας και οι αστοχίες» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή στην προ ημερησίας διάταξης συζήτησης στη Βουλή για τα αποτελέσματα του Eurogroup.

Στην αρχή της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε τρία ζητήματα: Το θέμα του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, και του ύφους με το οποίο ασκεί τα καθήκοντά του.

«Η συστηματική παρέμβαση της κυβέρνησης στα ζητήματα δικαιοσύνης αποτελεί θεσμική εκτροπή» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αναρωτήθηκε, μάλιστα, αν ο υπουργός Άμυνας είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό για τις τηλεφωνικές συνομιλίες του με ισοβίτη.

Το δεύτερο ζήτημα που έθεσε αφορά τη συνολική πίεση που ασκεί η κυβέρνηση στη Δικαιοσύνη, με πρωταγωνιστή -όπως είπε- τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη.

«Οι επιθέσεις του στη Δικαιοσύνη είναι σοβαρή υπόθεση» υπογράμμισε.

Το τρίτο ζήτημα που έθεσε ο κ. Μητσοτάκης: «Συνθέτει τα δύο πρώτα σε αυτή την τριλογία πολιτικής παράκρουσης: επί χρόνια μάς κατηγορούσατε για συγκάλυψη φοροφυγάδων» αναφερόμενος στις λίστες Λαγκάρντ, Μπόργιανς και το λαθρεμπόριο καυσίμων.

«Ειδικά για τη λίστα Μπόργιανς έχετε εισπράξει 137.000 ευρώ» σημείωσε.

πηγή: in.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top