ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κ. Σημίτης: Μεγάλος ο κίνδυνος Grexit, λόγω ατυχήματος – Λύση οι εκλογές

SimitisKostas

Υπέρ των εκλογών και μάλιστα άμεσα τάσσεται και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, διαπιστώνοντας κινδύνους για τη χώρα και την οικονομία από την πολιτική της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο πρώην πρωθυπουργός  δίνει αύριο Τρίτη 28 Μαρτίου στις 12.00 τα μεσάνυχτα την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την αποχώρησή του από την Πρωθυπουργία, όπου μιλάει μεταξύ άλλων για την τρέχουσα αξιολόγηση, την κυβέρνηση, τον κίνδυνο του Grexit, τα ελληνοτουρκικά, τα χρόνια της δικής τους διακυβέρνησης, τα λάθη που μας οδήγησαν στο Μνημόνιο και την Κεντροαριστερά.

Στην συνέντευξή του, όπως προκύπτει από το τρέιλερ της εκπομπής, ο κ. Σημίτης ζητά  εκλογές διότι θεωρεί ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα. «Είναι μια έκτακτη κατάσταση, η οποία χρειάζεται μια λύση με προσφυγή στις εκλογές», τονίζει.

Εμφανίζεται, επίσης, να φοβάται το Grexit, όχι ως οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης, αλλά ως ατύχημα, καθώς όσο παρατείνεται η αέναη διαπραγμάτευση, αυξάνει τους αστάθμητους παράγοντες.

«Φοβάμαι το ατύχημα, τον τρόπο που γίνεται η διαπραγμάτευση», λέει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σημίτης αναφέρεται και στην Κεντροαριστερά και επαναλαμβάνει ότι ο χώρος πρέπει να επανενωθεί.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top