ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λαγκάρντ: Απομένει πολύς δρόμος μέχρι να ολοκληρωθεί η συμφωνία για την Ελλάδα

Lagard

Απομένει πολύς δρόμος μέχρι να ολοκληρωθεί η συμφωνία για την Ελλάδα, δήλωσε η  επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σημειώνοντας ότι το ΔΝΤ  επεξεργάζεται ακόμη αν θα πρέπει να συμμετάσχει στον δανεισμό της. «Είμαστε ακόμη στη μέση του δρόμου» είπε για τις μεγάλες διαφορές που εξακολουθούν να χωρίζουν το Ταμείο και τη Γερμανία σχετικά με το ζήτημα της ελάφρυνσης του  ελληνικού χρέους και κυρίως για τις δεσμεύσεις που ζητά προκαταβολικά το ΔΝΤ ότι θα ληφθούν μέτρα αναδιάρθρωσης μετά το τέλος του προγράμματος. Το ζήτημα αυτό είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για το Ταμείο προκειμένου να αποφασίσει τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα. Και αυτό, με τη σειρά του, είναι προϋπόθεση για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να απελευθερωθεί η χρηματοδότηση προς την Ελλάδα για την αποπληρωμή της δόσης του Ιουλίου, αφού χωρίς το ΔΝΤ μία σειρά από Κοινοβούλια χωρών-μελών της ευρωζώνης – μεταξύ των οποίων και το γερμανικό – δεν πρόκειται να εγκρίνουν την εκταμίευση.

Η κ. Λαγκάρντ επανέλαβε την άποψη του Ταμείου ότι είναι αναγκαία η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, επισημαίνοντας πάντως πως οι σχετικές λεπτομέρειες θα πρέπει να ρυθμιστούν προκαταβολικά.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top