ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μέρκελ: Αναμένω συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

merkel

Πρόσκληση προς το ΔΝΤ προκειμένου να συμμετάσχει στο νέο πακέτο χρηματοδότησης της Ελλάδας έστειλε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Η Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι περιμένει από το ΔΝΤ να συμμετάσχει στο νέο πακέτο χρηματοδότησης της Ελλάδας και πρόσθεσε πως η επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ έχει υποσχεθεί ότι θα ασκήσει πίεση προς την κατεύθυνση αυτή στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ.

«Το ΔΝΤ έλαβε μέρος στις διαπραγματεύσεις. Υποστηρίζει τη συμφωνία για την Ελλάδα», δήλωσε η Μέρκελ στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ZDF. «Δεν έχω αμφιβολία ότι αυτό που είπε η κα Λαγκάρντ θα γίνει πραγματικότητα», υπογράμμισε.

Υπενθυμίζεται ότι καθ’όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων κατέστησε σαφές ότι τίθεται θέμα βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και έχει θέσει ως προϋπόθεση για να συμμετάσχει σε ένα νέο πρόγραμμα δανειοδότησης της Ελλάδας την αναδιάρθρωση του.

Η Μέρκελ στη συνέντευξη της απέκλεισε ένα «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, αλλά δήλωσε ότι υπάρχουν άλλοι τρόποι για να υπάρξει χαλάρωση, με την παράταση των ωριμάνσεων του χρέους και τη μείωση των επιτοκίων.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top