ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μίλτος Κύρκος: Δεν δέχομαι κανένα φλερτ από τον ΣΥΡΙΖΑ

KyrkosMiltos

«Δεν δέχομαι κανένα φλερτ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει εκδηλωθεί τίποτα που θα μπορούσε να θεωρηθεί φλερτ» διευκρίνισε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Μίλτος Κύρκος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84 και τη Νόνη Καραγιάννη, απαντώντας σε σχετικό αρθρο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο.

Πρόσθεσε επίσης πως «αυτά που προτείνω είναι σε απόσταση από αυτά που η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ μας έχει δείξει τα τελευταία 3 χρόνια που δυστυχώς δεν είναι καν στην κατεύθυνση διαχείρισης του μνημονίου, αλλά μόνο προς την επιβίωση του κρατικού μηχανισμού», ενώ κατέληξε σχετικά λέγοντας πως «και στους δύο χώρους έχω ανθρώπους με τους οποίους συνομιλώ και βλέπουμε τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο».

Όσον αφορά στην απουσία του από το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, ο Μίλτος Κύρκος είπε: «η αντίθεσή μου με το πώς οδηγήθηκε το ΚΙΝΑΛ στο συνέδριό του ήταν καταγεγραμμένη εδώ και 6 μήνες απ΄ όταν ξεκίνησε». Επεσήμανε στη συνέχεια ότι συνεχίζει να παραμένει στο Ποτάμι και από εκεί και πέρα στηρίζει και παίρνει και πρωτοβουλίες, αλλά δεν παύει να έχει και το δικαίωμα της κριτικής.

«Ηδη προχωρά ενοποιημένα, – πρόσθεσε- στο βαθμό που είναι ενοποιημένο το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ. Είμαι δίπλα στην όπια πρωτοβουλία ληφθεί στην κατεύθυνση συγκεκριμενοποίησης των θέσεων που προανέφερα ή και άλλων. Τελείωσε το Συνέδριο , στο οποίο φέραμε 5 χιλιάδες ανθρώπους, για να κουβεντιάσουν και να ψηφίσουν ομόφωνα κάτι, το ποίο και να μην το ψήφιζαν, πάλι θα θα περνούσε, αφού ουδείς καταμετρούσε. Δεν γίνονται έτσι οι πολιτικοί φορείς. Συνεχίζω και παραμένω στο ΠΟΤΑΜι αφού είμαι ευρωβουλευτής του και δη ένας ευρωβουλευτής ενός πολυκομματικού και πολυτασικού κόμματος, πιστεύοντας ότι αυτά τα ζητήματα, πρέπει να μπουν στο οπλοστάσιο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ. Δεν παύω όμως να έχω το δικαίωμα της κριτικής για τον τρόπο που το κάναμε και το μήνυμα που δώσαμε στην κοινωνία είναι ότι αυτά δεν μας αφορούν διότι εμείς γνωρίζουμε. Οπως άλλωστε είπε και ο Νίκος Ανδρουλάκης εμείς ξέρουμε πως θα τα κάνουμε όταν ξαναέρθουμε σε θέσεις εξουσίας. Δεν μπορώ να φανταστώ να στηρίζω ένα κόμμα που θα μετέχει σε μια συμμαχική κυβέρνηση και δεν θα ξέρω τι ακριβώς θα πάει να κάνει. Οπως έδειξε η συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, πηγαίνουμε και κάθε υπουργός κάνει ό,τι θέλει. Δεν πολιτική αυτή στην οποία μπορώ να στρατευτώ. Είναι πολιτική ενός κλειστού συνόλου στο οποίο δεν μπορώ να ανήκω. Γιαυτό οργανωτικά δεν μετείχα στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, αλλά φυσικά μετέχω αλλά σε οποιαδήποτε διαδικασία εμβάθυνσης του προγραμματικού λόγου».

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top