ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια – Εκκενώθηκαν 4 χωριά

evoia1

Πολύ κοντά στα πρώτα σπίτια στο χωριό Μακρυμάλλη στην κεντρική Εύβοια μαίνεται αυτή την ώρα η μεγάλη φωτιά.

Οι Αρχές έχουν διατάξει την εκκένωση τεσσάρων χωριών, Μακρυμάλλη Κοντοδεσπότι, Σταυρός και Πλατάνια, συν το μοναστήρι της Παναγίας Θεοτόκου στο Μακρυμάλλη. Πούλμαν έχουν μεταφέρει περίπου 300 κατοίκους στα Ψαχνά, κοντά στη θάλασσα.

Το μεγάλο πύρινο μέτωπο εξαπλώνεται αυτή την στιγμή προς τα νότια – νοτιοδυτικά, προς τα μικρά χωριά Κυπαρίσσι και Δροσιά, έχοντας διανύσει απόσταση σχεδόν 11 χιλιομέτρων από την εκδήλωσή της τα ξημερώματα, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Σημείωσε πως το πυκνό δάσος που καίγεται και η έντονη φυτοκάλυψη του εδάφους προκαλούν μεγάλη φλόγα, η οποία κυμαίνεται σε ύψος από 20 έως 30 μέτρα σε πολλά σημεία.

Ο κ. Βαθρακογιάννης σημείωσε ότι με βάση τις έως τώρα πληροφορίες δεν έχουν απειληθεί ανθρώπινες ζωές ούτε έχουν καεί οικίες.

Διευκρίνισε πως το χωριό Σταυρός, το προσεγγίζει πλέον η φωτιά, δεν απειλείται άμεσα, καθώς απέχει 1 έως 1,5 χιλιόμετρα από το μέτωπο, όμως διατάχθηκε εκκένωση διότι η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική λόγω του καπνού.

Μία ακόμα μικρή φωτιά ξέσπασε το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Καστανιώτισα, στην Ιστιαία, στην βόρεια Εύβοια. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 15 πυροσβέστες με επτά οχήματα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη τύπου Πεζετέλ. Δεν ανησυχεί ιδιαίτερα την Πυροσβεστική.

πληροφορίες skai.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top