ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μανώλης Χριστοδουλάκης στην «Μ»: Έχουμε σχέδιο για τις μετεκλογικές συνεργασίες- VIDEO

χριστοδουλακης 1

«Ζητούμε από τον λαό ισχυρή εντολή. Εάν έχουμε ισχυρή εντολή θα συζητήσουμε, μετά τις εκλογές με όποιον επιθυμεί, στη βάση της ολοκληρωμένης δικής μας πρότασης που έχουμε ήδη καταθέσει  στον Ελληνικό λαό».

Την απάντηση αυτή δίνει ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης στην συνέντευξή του στην «Μεταρρύθμιση» και τους Μιχάλη Κυριακίδη και Αντώνη Τριφύλλη.

«Αν δεν έχουμε ισχυρή εντολή, προσθέτει, δεν θα μπούμε στη διαδικασία τέτοιας, συζήτησης, διότι για μας το πρόβλημα δεν είναι αριθμητικό, δηλ. συμπληρωθούν οι 151 έδρες, αλλά πολιτικό, διότι μία κυβέρνηση εάν δεν έχει ένα ισχυρό πολιτικό πρόγραμμα να υλοποιήσει, δεν θα είναι ισχυρή κυβέρνηση. Για μα έχει σημασία τι θα κάνει μια κυβέρνηση.

Ο κ. Χριστοδουλάκης σημειώνει πως το ΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να μπει σε μια κυβέρνηση εάν δεν έχει ως πρώτο στόχο να αλλάξει τους στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα, διότι διαφορετικά δεν υπάρχει προοπτική για την οικονομία. Ούτε συμμετοχή σε μια κυβέρνηση που δεν θα αλλάξει τον ασφαλιστικό νόμο.

Σχετικά με τις οικονομικές προοπτικές της χώρας, αναφέρει πως προκειμένου να δημιουργήσουμε επενδυτικό κλίμα και να έχουμε ανάπτυξη, τουλάχιστον 4%, θα πρέπει:

  1. Να γίνουν σοβαρές αλλαγές στο κράτος, δηλαδή κατάργηση όλων των γραφειοκρατικών διαδικασιών που χρειάζονται σήμερα για μια νέα επιχείρηση, λύνοντας εξαρχής όλα τα θέματα που σχετίζονται με όρους δόμησης και χρήσης γης με διαδικασίες fast track κατά τα πρότυπα των Ολυμπιακών αγώνων, εστιάζοντας πρώτα στις ξένες εμβληματικές επιχειρήσεις.
  2. Να αξιοποιήσουμε τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και σε τομείς πέραν των υποδομών.
  3. Αλλαγή στη φορολογία, από 29 σε 20% για τις επιχειρήσεις, μείωση των φόρων στην παραγωγή, μειώνοντας τον ΦΠΑ στον χαμηλό συντελεστή σε κρίσιμους τομείς, όπως είναι η εστίαση, ο τουρισμός, ζυθοποιεία και το κρασί.
  4. Κίνητρα σε νέους επιχειρηματίες. Για τα τρία πρώτα χρόνια κάθε νέος επιχειρηματίας θα απαλλάσσεται από την εφορία καιτις ασφαλιστικές εισφορές.
  5. Ένα πλαίσιο αλλαγών στο Ασφαλιστικό σύστημα που θα προβλέπει μεταξύ άλλων ανώτατο όριο στις ασφαλιστικές εισφορές, ώστε να μπορέσει ο επιχειρηματίας να νιώσει ότι δεν δαιμονοποιείται η ιδιωτική πρωτοβουλία.

Σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία, ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, τάσσεται υπέρ των μη κρατικών πανεπιστημίων και ενίσχυση και εκσυγχρονισμό  των δημόσων ΑΕΙ, αλλά και την διασύνδεση των πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας, όχι μόνον ως αντικείμενο, αλλά και ως φυσική διασύνδεση.

Τόνισε, επίσης, πως η εκπαίδευση  θα πρέπει να συνδεθεί με τις νέες τεχνολογίες.

Για τα θέματα εσωτερικής ασφάλειας ο κ. Χριστοδουλάκης τόνισε πως οι νόμοι υπάρχουν, αλλά απαιτείται η πολιτική βούληση για να εφαρμοστούν και να αφεθεί η αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. Προοδευτικό είναι ο πολίτης να νιώθει ασφαλής.

Για την Υγεία ανέφερε πως θα πρέπει να εφαρμοστεί, επιτέλους η 3η τεχνολογική επανάσταση στον τομέα της υγείας. Να υπάρχει ένας ηλεκτρονικός φάκελος για κάθε ασθενή, συνδεδεμένος με όλους τις δομές της υγείας. Ετσι θα εξοικονομήσουμε πόρους και θα είναι πιο αποτελεσματική η περίθαλψη.

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top