ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μαρία Στρατηγάκη: Η κοινωνική πολιτική, επένδυση με όρους ανάπτυξης

Maria Stratigaki

Η κοινωνική πολιτική δεν είναι φιλανθρωπία, αλλά  είναι αναπτυξιακή πολιτική, τονίζει στη συνέντευξη της στην «Μ» και τον Αντώνη Τριφύλλη, η  Μαρία Στρατηγάκη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας & Iσότητας στο Δήμο Αθηναίων και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδιασμό του Παύλου Γερουλάνου.

Όπως αναφέρει, θα πρέπει να δούμε την κοινωνική πολιτική ως επένδυση που συμβάλλει στην ευημερία και κατά συνέπεια και στην ανάπτυξη. Αναφέρεται στις δράσεις στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης  και πρόνοιας τα τελευταία 4 χρόνια και  σημειώνει την πρόθεσή της να συνεχίσει το έργο που έχει αναλάβει.

Η  Μαρία Στρατηγάκη, είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Από το 2009 έως το 2012 υπηρέτησε ως Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών. Την περίοδο 1991-1999 εργάστηκε στηνΕυρωπαϊκή Επιτροπή στο Τμήμα Ίσων Ευκαιριών μεταξύ ανδρών και γυναικών (Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης). Διετέλεσε Γενική Διευθύντρια τουΚέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) από το 1999 έως το 2002, καθώς επίσης και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Σπουδών Φύλου του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής από το 2006 έως το 2009.

Ήταν επιστημονικά υπεύθυνη ερευνητικών προγραμμάτων σε θέματα φύλου, μετανάστευσης και πολιτικών ισότητας των φύλων. Ενδεικτικά, ήταν επιστημονικά υπεύθυνη για τα Ευρωπαϊκά (FP5 και FP7) Ερευνητικά Προγράμματα EQUAPOL:Gender-sensitive and women-friendly public policies: a comparative analysis and assessment of their progress and impact, GeMIC: Gender, migration and intercultural interaction in the South East Europe (www.gemic.eu) και MIG@NET: Migration, Gender and Digital Networks(www.mignetproject.eu). Παράλληλα, υπήρξε επιστημονικά υπεύθυνη για το Πρόγραμμα Σπουδές Φύλου στις Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Είναι συγγραφέας επιστημονικών άρθρων και εκθέσεων πολιτικής σε θέματα ισότητας, ένταξης της διάστασης του φύλου (gender mainstreaming), μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top