ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μείζον πολιτικό ζήτημα μετά τις αποκαλύψεις για τα τηλεφωνήματα Καμμένου στις φυλακές

kammenos-eksallos

Μπαράζ ερωτήσεων από βουλευτές της αντιπολίτευσης  προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για τηλεφωνικές συνομιλίες του Πάνου Καμμένου με τον καταδικασθέντα για την υπόθεση Noor 1 Μάκη Γιαννουσάκη, που έδωσε στη δημοσιότητα το πόρταλ UNFOLLOW.  Όπως προκύπτει από την ηχογραφημένη συνομιλία που δημοσιεύει το πόρταλ, στόχος των επαφών ήταν να ενοχοποιηθεί ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης για την υπόθεση του Noor-1. Με βάση πάντα τα στοιχεία αυτά, στην απόπειρα εμφανίζεται να έχει κεντρικό ρόλο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ενώ ανακριτικός λειτουργός, αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος, από κοινού με δικαστικούς λειτουργούς, εμφανίζονται να προσπαθούν να αποσπάσουν από τον καταδικασθέντα σε ισόβια για την πολύκροτη υπόθεση, ψευδή κατάθεση που θα εμπλέκει άμεσα τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο βουλευτής της ΝΔ,  Νίκος Παναγιωτόπουλοςκαι ο ομόλογος του, του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου μιλώντας στη Βουλή καταλόγισαν  στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας «απαράδεκτη» και «αντιθεσμική» παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο για «σοβαρότατο πολιτικό ζήτημα από το δημοσίευμα της Εφημερίδας “Καρφί” της 17ης Ιουνίου, το οποίο εμφανίζει τον Υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο να εμπλέκεται σε τηλεφωνικές συνομιλίες με ισοβίτη, προκειμένου ο τελευταίος να καταθέσει εναντίον συγκεκριμένου επιχειρηματία, με στόχο να τον εμπλέξει σε υπόθεση μεγάλου δημοσίου ενδιαφέροντος, με αντάλλαγμα σύμφωνα με συντέντευξη του εν λόγω ισοβίτη τη στήριξη της Κυβέρνησης, ώστε ο ίδιος να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης»

Από την πλευρά του ο κ. Παπαθεοδώρου κάνει λόγο για «βορβορώδεις αποκαλύψεις ή πληροφορίες για τη λειτουργία του σωφρονιστικού συστήματος και της δικαιοσύνης και για αντιθεσμικές παρεμβάσεις που προσβάλλουν το κύρος και τη λειτουργία της Δικαιοσύνης» και κάλεσε τον Υπουργό Δικαιοσύνης να απαντήσει εάν η επικοινωνία του Πάνου Καμμένου με τον κρατούμενο ήταν άμεση ή έμμεση και κατά πόσο ήταν σε γνώση του Συμβουλίου της Φυλακής.

Απαντώντας ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής κάλυψε τον Πάνο Καμμένο και μίλησε για «οικονομικά συμφέροντα προσπαθούν να υπαγορεύσουν πολιτικό λόγο στα κόμματα και να δημιουργήσουν κλίμα αποπροσανατολισμού μέσω των φιλικών προς σε αυτά ΜΜΕ», ενώ υπαινίχθηκε ότι γνώριζε την ύπαρξη συνομιλίας και μάλιστα είπε ότι δεν είναι παράνομη. Σημείωσε, δε, ότι όταν έμαθε από τον Π. Καμμένο την πληροφορία τότε έδωσε αμέσως εντολή στην εισαγγελέα να την διασταυρώσει.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Πρόεδρος του Ποταμιού, Στάυρος Θεοδωράκης, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. Ερωτώμενος από τους δημοσιογράφους  για την υπόθεση Καμμένου, υπογράμμισε: «Εμείς είμαστε ξεκάθαροι. Θεωρούμε ότι ο κ. Καμμένος δημιουργεί προβλήματα, όχι στην κυβέρνηση – αυτό είναι πολύ δευτερεύον – αλλά στη χώρα. Κάνει απρόβλεπτες παρεμβάσεις. Είναι ανησυχητικό για έναν Υπουργό Αμύνης καθώς διαχειρίζεται ένα πολύ ευαίσθητο πόστο. Θα πρέπει με κάθε τρόπο ο κ. Τσίπρας να ελέγξει τον απρόβλεπτο κ. Καμμένο. Δε θέλω να πω παραπάνω».

 

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top