ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετά το αδιέξοδο, τα βλέμματα στην ΕΚΤ

EKT

Την προσεχή Τετάρτη η ΕΚΤ θα δείξει στην πράξη πώς αποτιμά τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το ελληνικό ζήτημα. Οι αποφάσεις σχετικά με την χρηματοδότηση του εγχώριου τραπεζικού συστήματος θα είναι πολύ ενδεικτικές για όσα έρχονται την επόμενη μέρα της αποτυχίας των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης-πιστωτών.

Την περασμένη εβδομάδα η ΕΚΤ αύξησε σημαντικά το ύψος του ELA κατά 2,3 δισ. ευρώ και αποδείχθηκε ιδιαίτερα διορατική, καθώς πράγματι, η σύγκρουση στις Βρυξέλλες, αποτελεί μια νέα δοκιμασία για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Δεν είναι, όμως, προβλέψιμη η στάση που θα κρατήσει τώρα. Θα εκλάβει τη διακοπή των συζητήσεων ως μη συμφωνία ή ως ένα ακόμη στάδιο στην προσπάθεια συμβιβασμού;

Με δεδομένη την πυκνότητα των γεγονότων, τα δύο 24ωρα που μεσολαβούν μέχρι τη συνεδρίαση της ΕΚΤ είναι πολύς πολιτικός χρόνος. Χθες ήταν μια μέρα δραματική για τη διαπραγμάτευση κυβέρνησης-πιστωτών, σήμερα μπορεί να ανοίξει κάποια χαραμάδα.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top