ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«ΜΕΤΑρρυθμιστές της Αριστεράς»: Όλοι σε μια κοινή σύσκεψη για τη χάραξη Κοινού Οδικού Χάρτη

metarrithmistes_aristeras

«Επιβάλλεται ΤΩΡΑ η χάραξη Κοινού Οδικού Χάρτη με τη συμμετοχή ΟΛΩΝ, με στόχο τη δημιουργία της Μεγάλης Δημοκρατικής και Προοδευτικής Παράταξης, τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι «ΜΕΤΑρρυθμιστές της Αριστεράς»

«Ας συναντηθούν ΟΛΟΙ – τονίζουν -σε μια ΚΟΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ για να διαπιστωθούν οι συγκλίσεις ή οι διαφορές σε πνεύμα ενότητας και ΚΟΙΝΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ, όχι αντιπαράθεσης και εγωιστικών αποκλίσεων. Για μια ακόμη φορά απαιτείται από όλους μας να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας ενώπιον των πολιτών που απαιτούν ανασυγκρότηση, ενιαία έκφραση και κοινή πορεία ΕΔΩ και ΤΩΡΑ.»

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Ως «ΜΕΤΑρρυθμιστές της Αριστεράς» έχουμε από την ίδρυσή μας αμετακίνητη επιδίωξή την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς
Με τελικό στόχο
Τη δημιουργία της Μεγάλης Δημοκρατικής και Προοδευτικής Παράταξης
Την πολιτική έκφραση όλων των κομμάτων, κινήσεων, φορέων και προσωπικοτήτων του χώρου σε έναν Νέο και Ενιαίο Πολιτικό Φορέα.
Καταβάλλαμε και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου αυτού.
Διότι
• Αποτελεί επιτακτική απαίτηση μεγάλου τμήματος της κοινωνίας.
• Αδήριτη αναγκαιότητα για τη χώρα και το πολιτικό σύστημα.
• Κρίσιμο και καθοριστικό παράγοντα πολιτικής σταθερότητας, καλής και προοδευτικής διακυβέρνησης.
Είμαστε παρόντες.
Προσπαθούμε να συμβάλλουμε εποικοδομητικά, αποφασιστικά και ενωτικά σε κάθε προσπάθεια ρεαλιστικής προοπτικής για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς.
Προειδοποιήσαμε για τα διαφαινόμενα αδιέξοδα.
Προτείναμε έγκαιρα (5/7/2016) έναν Οδικό Χάρτη για τα βήματα που έπρεπε να γίνουν. Παρουσιάσαμε τις προτάσεις μας (εκδήλωση «Κεντροαριστερά Τώρα» στο «Χυτήριο» στις 19/9) και είμαστε φυσικά ανοιχτοί σε κάθε άλλη ιδέα και πρόταση που θα βοηθούσε τη συνεννόηση και τις ενωτικές διαδικασίες.
Παρακολουθούμε με έντονο ενδιαφέρον όλες τις κινήσεις και εξελίξεις.
Γι αυτό οφείλουμε εκ νέου να επισημάνουμε ότι οποιεσδήποτε νέες πρωτοβουλίες δεν πρέπει να επαναλάβουν τα ίδια λάθη, διότι θα έχουν την ίδια αποτυχημένη κατάληξη.
Η πολιτική ισχύς του χώρου εκπηγάζει από την ενότητά του, την πολιτική του και τις προοπτικές που μπορεί να εμπνεύσει. Ο κατακερματισμός αναπόφευκτα περιορίζει σε συμπληρωματικούς ρόλους. Δημιουργεί στασιμότητα, φθορά και κεντρόφυγες τάσεις αντί για συσπειρώσεις.
Γι αυτό επιβάλλεται ΤΩΡΑ η χάραξη Κοινού Οδικού Χάρτη με τη συμμετοχή ΟΛΩΝ.
Ας συναντηθούν ΟΛΟΙ σε μια ΚΟΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ για να διαπιστωθούν οι συγκλίσεις ή οι διαφορές σε πνεύμα ενότητας και ΚΟΙΝΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ, όχι αντιπαράθεσης και εγωιστικών αποκλίσεων.
Για μια ακόμη φορά απαιτείται από όλους μας να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας ενώπιον των πολιτών που απαιτούν ανασυγκρότηση, ενιαία έκφραση και κοινή πορεία ΕΔΩ και ΤΩΡΑ.»
«ΜΕΤΑρρυθμιστές της Αριστεράς»

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top