ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με «ανεπανόρθωτο ατύχημα» απειλεί ο Τσαβούσογλου

tsavousoglou

Με «ανεπανόρθωτο ατύχημα» στο Αιγαίο απειλεί την Αθήνα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξή του στη Hurriyet με αφορμή την ρίψη στεφάνου στα Ίμια από τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, την οποία ακολούθησε ρεκόρ παραβιάσεων και υπερπτήσεων στην ελληνική επικράτεια.

«Θεός φυλάξοι, μπορεί να υπάρξει ανεπανόρθωτο ατύχημα λόγω της συμπεριφοράς αυτής» αναφέρει ο κ. Τσαβούσογλου, καλώντας τον Έλληνα υπουργό Άμυνας «να βάλει το μυαλό στο κεφάλι του».

Σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου «ο συνέταιρος της κυβέρνησης Τσίπρα, που είναι ο ηγέτης της ακροδεξιάς, είναι ταυτόχρονα και υπουργός Άμυνας της Ελλάδας. Αυτός ο υπουργός προκαλεί συνεχώς. Η Ελλάδα από παλιά κάνει προκλητικές ενέργειες. Εμείς συμπεριφερόμαστε με λογική αποσόβησης εντάσεων με τη γείτονα… Ξέρουμε να δίνουμε τις απαραίτητες απαντήσεις… Η στάση του υπουργού δεν είναι καινούρια. Εμείς γι’ αυτή τη στάση έχουμε μιλήσει και στον Τσίπρα, και αυτό συνεχίζουμε να κάνουμε».

Οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών, προσθέτει ο Τούρκος υπουργός, πρέπει να λύνονται με διάλογο…. Η συμπεριφορά μας δείχνει μεγάλη ωριμότητα… Με ωριμότητα οφείλει να συμπεριφέρεται και ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας.

«Δεν θέλουμε να κλιμακώσουμε εμείς την ένταση»

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Φικρί Ισίκ δήλωσε ότι στην Hurriyet «η Τουρκία δεν θέλει να είναι αυτή που θα κλιμακώσει την ένταση με την Ελλάδα, αλλά δεν θα δεχτεί τετελεσμένα γεγονότα».

«Η Ελλάδα πρόσφατα αύξησε την συχνότητα των παραβιάσεων. Από καιρό σε καιρό αυτό οφείλεται σε εσωτερικά πολιτικά προβλήματα της Ελλάδας. Αλλά αυτό δεν είναι καλό» πρόσθεσε ο Ισίκ.

Όπως υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, «η ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες δεν θα πρέπει να κλιμακωθεί. Ως Τουρκία δεν θέλουμε να είμαστε η πλευρά που θα κλιμακώσει την ένταση, αλλά δεν θα υποκύψουμε αν συμβούν γεγονότα. Πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα μέσα από διάλογο. Η ένταση δεν θα πρέπει να κλιμακωθεί». Η Ελλάδα, συμπλήρωσε, είναι γείτονάς μας και σύμμαχος στο ΝΑΤΟ. Υπάρχουν συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ μας.

πηγή: skai.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top