ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μόσχα: Αμυντική βιομηχανία και ενεργειακά συζήτησαν Πούτιν-Ερντογάν

Russian President Vladimir Putin (L) meets with his Turkish counterpart Tayyip Erdogan at the Kremlin in Moscow, Russia, March 10, 2017. REUTERS/Zemlianichenko/Pool

Οι τομείς της αμυντικής βιομηχανίας και των ενεργειακών αποτελούν τα βασικά στοιχεία της οικονομικής συνεργασίας της Τουρκίας με τη Ρωσία, επισήμανε ο Ταγίπ Ερντογάν στη συνάντηση που είχε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.
«Θεωρώ, ότι σήμερα βασικά στοιχεία στη οικονομική συνεργασία των δύο χωρών έγιναν η αμυντική βιομηχανία, ο ενεργειακός τομέας και άλλοι τομείς» δήλωσε ο Ερντογάν.
Στο πλαίσιο αυτό ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι τα σχέδια κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream και του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο «Ακουγιού» επιστρέφουν στην κανονική τους ροή και υλοποιούνται όλο και με πιο ταχείς ρυθμούς.
Αναφερόμενος στις διμερείς σχέσεις στον ενεργειακό τομέα, ο κ. Ερντογάν πρόσθεσε πως «το πρόσφατο παγκόσμιο ενεργειακό συνέδριο (σ.σ.: που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη) ήταν πολύ γόνιμο από την άποψη της επανενεργοποιήσης των επαφών μας» και υπογράμμισε ότι μεταξύ των δύο χωρών «στον ενεργειακό τομέα δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορετικές αναγνώσεις, και όσον αφορά στο φυσικό αέριο και στους άλλους τομείς».
Ο πρόεδρος Πούτιν είπε ότι η Ρωσία είναι συγκρατημένα αισιόδοξη για μια ειρηνική συμφωνία στην Συρία.
«Θέλω να εκφράσω συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα μπορέσουμε, μαζί με όλους τους άλλους σημαντικούς παίκτες και τις ΗΠΑ, να προχωρήσουμε σε πλήρες πολιτικό ψήφισμα» είπε ο Πούτιν για την Συρία ενώ ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι η Τουρκία συνεργάζεται πλήρως με τον στρατό της Ρωσίας στο θέμα της Συρίας.
Έργα 200 εκατ. ευρώ στη Ρωσία
Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό η ρωσική επενδυτική εταιρεία Russian Direct Investment Fund και η τουρκική εταιρεία Renaissance Construction, θα επενδύσουν το ποσό των 200 εκατομμυρίων η καθεμία σε διάφορα έργα στην Ρωσία.
Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Russian Direct Investment Fund Κιρίλ Ντμίτριεφ, «σήμερα υπεγράφη η πρώτη συμφωνία με την τουρκική εταιρεία Renaissance Construction, η οποία επενδύει σε υποδομές και κατασκευές» «και μαζί θα επενδύσουμε στις κατασκευές νοσοκομείων στην επικράτεια της Ρωσίας».
Ο ίδιος προσέθεσε, ότι η τουρκική εταιρεία θα επενδύσει και σε άλλους τομείς, ενώ νωρίτερα η ρωσική επενδυτική εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι θα δημιουργηθεί ένα κοινό ρωσο-τουρκικό επενδυτικό Ταμείο με κεφάλαια ύψους 1 δισ. δολαρίων.

πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ/ reuters

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top