ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μ. Σταθόπουλος: Η κ. Θάνου έπαιρνε κομματική θέση

stathopoulos

«Η Βασιλική Θάνου είχε ατυχώς δείξει δείγματα κομματικής συμπεριφοράς» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Σταθόπουλος.

Ο κ. Σταθόπουλος ξεκαθάρισε ότι ο διορισμός της ως επικεφαλής του Νομικού Γραφείου του πρωθυπουργού χωρίς κανένα μεταβατικό διάστημα από την προεδρία του Αρείου Πάγου δεν έχει ανάλογο με προηγούμενες περιπτώσεις οπότε υπήρχε απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου.

Υπενθύμισε ότι η κ. Θάνου πριν γίνει πρόεδρος του Αρείου Πάγου τον Ιανουάριο του 2015 ως πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων είχε αποστείλει επιστολή στους ηγέτες της ΕΕ. «Τι δουλειά είχε; Καθαρά κομματική θέση» σχολίασε. Επίσης υπενθύμισε ότι και ως πρόεδρος του Αρείου Πάγου είχε στείλει πάλι επιστολή στους ηγέτες της ΕΕ, ενώ είχε αποστείλει και επιστολή πριν το δημοψήφισμα. «Έπαιρνε κομματική θέση» σημείωσε.
Δήλωσε επίσης ότι η ιστορία με το όριο ηλικίας των ανωτάτων δικαστικών την εξέθεσε. «Μόνο με αναθεώρηση του Συντάγματος αυξάνεται το όριο ηλικίας, και δικαίως να αυξηθεί από τα 67 στα 70 έτη, αλλά η πρόεδρος έλεγε για αλλαγή του ορίου με νόμο!» σημείωσε.

Ο πρώην υπουργός τάχθηκε υπέρ του σχολιασμού των αποφάσεων της Δικαιοσύνης, αλλά με ευπρέπεια και σεβασμό, παρατηρώντας ότι τον ξένισε η συμπεριφορά του αρμόδιου υπουργού Σταύρου Κοντονή τον οποίο ο ίδιος θεωρεί συνετό και μετριοπαθή. Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι και η αντιπολίτευση πρέπει να κάνει λόγο για γενικευμένο πόλεμο της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη. «Η κυβέρνηση σχολιάζει τέσσερις – πέντε – έξι» συγκεκριμένες αποφάσεις είπε.

πηγή skai.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top