ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα Ζηλανδία: «Εξτρεμιστής, ακροδεξιός βίαιος τρομοκράτης» ο Αυστραλός δράστης

new zealand-attack

Οι επιθέσεις στα δύο τεμένη με 49 νεκρούς ήταν μια «πρωτάκουστη πράξη πρωτοφανούς βίας», έγραψε στο Twitter η πρωθυπουργός της χώρας Γιασίντα Αρντερν.

«Είναι καθαρό ότι μόνο ως τρομοκρατική επίθεση μπορούμε να περιγράψουμε την επίθεση» δήλωσε φανερά ταραγμένη στους δημοσιογράφους.
«Από όσα γνωρίζουμε, φαίνεται ότι ήταν καλά σχεδιασμένη» είπε προσθέτοντας ότι εκτός από τους νεκρούς υπάρχουν και 20 άτομα σοβαρά τραυματισμένα.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον είπε ότι ο Αυστραλός που συνελήφθη για το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία είναι «εξτρεμιστής, ακροδεξιός, βίαιος τρομοκράτης»

Λίγες ώρες πριν την επίθεση ο δράστης είχε αναρτήσει ένα «μανιφέστο» στο οποίο υποστήριζε ότι σχεδίαζε την επίθεση εδώ και δύο χρόνια αν και αποφάσισε ότι στόχος του θα είναι το Κράιστσερτς πριν από τρεις μήνες.

Μεταξύ άλλων στο κείμενο αναφέρει ότι «μια επίθεση στη Νέα Ζηλανδία θα προκαλέσει την προσοχή στην επίθεση που δέχεται ο πολιτισμός μας, ότι δεν υπάρχει κανένα ασφαλές σημείο στον κόσμο, οι εισβολείς είναι παντού στις χώρες μας, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές».

Ο δράστης υποστηρίζει ότι «εκπροσωπεί τα εκατομμύρια των Ευρωπαίων και άλλων εθνικιστών» γράφοντας ότι «πρέπει να διασφαλίσουμε την ύπαρξη των ανθρώπων μας και το μέλλον των λευκών παιδιών».

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top