ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα σενάρια συνωμοσίας «στήνει» η κυβέρνηση

Avgi_ synomosies

Νέα σενάρια συνωμοσίας επεξεργάζεται η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και τα φιλικά προς αυτήν έντυπα, με πρώτη την «Αυγή», στοχοποιώντας κατά κύριο λόγο τους πιο «ενοχλητικούς», τον Κώστα Σημίτη και τον Γιάννη Στουρνάρα. Στο κάδρο μπαίνουν βέβαια και οι Κυρ. Μητσοτάκης, Φ. Γεννηματά, αλλά και οι της Κίνησης «Ώρα Αποφάσεων», Α. Διαμαντοπούλου, Γ. Ραγκούσης και Γ. Φλωρίδης, καθώς και ο Στ. Θεοδωράκης και – εκτάκτως – ο Αβραμόπουλος.

Το πρώτο θέμα της «Κυριακάτικης Αυγής» έχει τίτλο «Σχέδιο αποσταθεροποίησης από το παλιό σύστημα»  στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει: «Τραπεζίτες, πρώην πρωθυπουργοί, αλλά και κόμματα της αντιπολίτευσης δείχνουν να συγκλίνουν στην καλλιέργεια κλίματος αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης μέσω “οικουμενικών” σεναρίων και με την αγαστή συνδρομή των ακραίων εκ των δανειστών, που ζητούν “στήριξη των μέτρων από την αντιπολίτευση”, ενώ όλες οι υπόγειες διεργασίες έχουν μία κοινή συνισταμένη: Να φύγουν “ο Τσίπρας και η παρέα του” πριν… τους κάνουν ζημιά».

Κατά την εφημερίδα: «Αίφνης, λοιπόν, και ενώ παραλλήλως πολλαπλασιάζονται οι ενδείξεις που παραπέμπουν στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας-δανειστών (που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να έχει τη σταθερότητα και άπλετο πολιτικό χρόνο και για τη διερεύνηση των σκανδάλων), άρχισαν να καταγράφονται… εξελίξεις. Το λεγόμενο “εκσυγχρονιστικό” μπλοκ βρίσκεται σε πλήρη κινητικότητα, με τους Άν. Διαμαντοπούλου – Γ. Φλωρίδη – Γ. Ραγκούση (Ώρα Αποφάσεων) να θέτουν ως «μεγάλο στοίχημα» την κυριαρχία του «επόμενου προοδευτικού κινήματος» επί των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ. Ο κεντρικός τραπεζίτης Γ. Στουρνάρας παρεμβαίνει πολιτικά σχεδόν καθημερινά ως… μη όφειλε. Αλλά και ο -συνήθως φειδωλός στις παρεμβάσεις του- πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης ήταν εκείνος που εγκαινίασε αυτό το «γαϊτανάκι» δυσοίωνων προβλέψεων για την οικονομία και την «ανησυχία» του για «ατύχημα», σπάζοντας τη σιωπή του… τρεις συνεχόμενες φορές».

Η εφημερίδα, αναφέρεται και στη συνάντηση Μητσοτάκη- Γεννηματά και τις δηλώσεις τους πως “προϋπόθεση για να υπάρξει προοπτική βιώσιμης λύσης και έξοδος της χώρας από την κρίση είναι να φύγει το ταχύτερο δυνατό η σημερινή αποτυχημένη κυβέρνηση”. Όλα αυτά, κατά την εφημερίδα, εντάσσονται στο ίδιο σχέδιο, ανατροπής της κυβέρνησης. Και φυσικά σε το σχέδιο που εφαρμόζεται, είναι φτιαγμένο από τον… Σόιμπλε.

Τα σενάρια συνωμοσίας, έρχονται να ενισχύσουν και άλλες φιλικές προς την κυβέρνηση εφημερίδες, οι οποίες σε μία συγχορδία στις κυριακάτικες εκδόσεις τους, επαναλαμβάνουν λίγο το ίδιο σενάριο με την «Αυγή». Χαρακτηριστικός ο τίτλος της «Κυριακάτικης Δημοκρατίας», «Που το πάει ο Σημίτης» και του «ΠΑΡΟΝ», «Θέλλει εκλογές ο Σημίτης για να έχει ρόλο».

Το σύστημα  ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ  φέρεται ενοχλημένο  και από την Επίτροπο Δ. Αβραμόπουλο, και από τη δήλωσή του ότι  “η χώρα χρειάζεται νέο ξεκίνημα, να κάνει ένα reset παντού”.

Παράλληλα, επιχειρείται τόσο με δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων, όσο και δημοσιεύματα, να προετοιμαστεί το έδαφος για … Εξεταστική  και κατά του  Κ. Σημίτη.

Ο   Πάνος Καμμένος με συνέντευξή του στην Realnews είναι σαφής: « Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων χαρακτηρίζει ως εφιάλτη την πρόσφατη επανεμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού, ενώ στο σχόλιο του κ. Σημίτη ότι η διαφθορά είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο και δεν χρειάζεται εξεταστικές επιτροπές, ο κ. Καμμένος απαντά: «Είναι ο πρωθυπουργός του χρηματιστηρίου, ο πρωθυπουργός του Παπαντωνίου, ο πρωθυπουργός του Τσοχατζόπουλου, ο πρωθυπουργός που πρότεινε στους Έλληνες να αγοράσουν μετοχές, ενώ ο ίδιος και οι δικοί του πωλούσαν. Το ότι κυκλοφορεί ελεύθερος ο κ. Σημίτης είναι ευθύνη όλων μας». Η ίδια εφημερίδα έχει κεντρικό τίτλο «Μπαίνει στο κάδρο και ο Σημίτης»

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top