ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς

treno-apergia

Συνέχεια στις απεργιακές κινητοποιήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς δίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), με στάσεις εργασίας την Τρίτη, 8 Οκτωβρίου και 24ωρη απεργία την Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά ακινητοποιημένοι θα είναι οι συρμοί τρένων και Προαστιακού τις εξής ημέρες και ώρες:
Τρίτη: 5:00 – 8:00, 13:00 – 16:00 και 21:00 – 24:00
Τετάρτη: Όλο το 24ωρο

Τις παραπάνω ημέρες και ώρες, το Μετρό δεν θα εκτελεί δρομολόγια στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

Βασικό αίτημα της ΠΟΣ είναι οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας στον σιδηρόδρομο:

«Η ανεπίτρεπτη κωλυσιεργία που επιδεικνύει η διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ως προς το ζήτημα της υπογραφής συλλογικής σύμβασης εργασίας, η οποία έχει λήξει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην καλύπτονται από συλλογική σύμβαση, και να τίθεται σε κίνδυνο το εργασιακό τους μέλλον, εν όψει μάλιστα και της συγχώνευσης της εταιρείας που πρόσφατα εξαγγέλθηκε» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΠΟΣ.
Και προστίθεται: «Η συλλογική σύμβαση εργασίας του ΟΣΕ που έχει ήδη υπογραφεί από το Μάρτιο και βρίσκεται «εγκλωβισμένη» στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να τύχει της έγκρισης της κυβέρνησης για ζητήματα που έχουν συμφωνηθεί».
«Αντιδρούμε στο νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, μέσω του οποίου προωθούνται πρωτόγνωρες διαδικασίες, που όχι μόνο καταπατούν τα εργασιακά μας δικαιώματα -όσα μας έχουν απομείνει- αλλά προωθούνται και διαδικασίες ηλεκτρονικού «φακελώματος» των συνδικάτων» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΣ.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top