ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ναυάγιο με 15 νεκρούς πρόσφυγες ανοιχτά του Μολύβου

refugees5

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ανοιχτά του Μολύβου, όπου σήμερα το πρωί σημειώθηκε ναυάγιο σκάφους με άγνωστο αριθμό επιβαινόντων προσφύγων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μέχρι στιγμής, στα ελληνικά χωρικά ύδατα έχουν εντοπιστεί 8 σοροί, ενώ στα τουρκικά ακόμα 7. ήδη έχουν εντοπιστεί έξι νεκροί, μεταξύ των οποίων -σύμφωνα πάντα – ένα παιδί. Ζωντανή ανασύρθηκε από τη θάλασσα μία έγκυος καθώς και ακόμη ένα άτομο. Αν και βρισκόταν σε κατάσταση σοκ, η έγκυος είπε στους Λιμενικούς ότι στο πλοίο που είχε ξεκινήσει στις 11 το βράδυ από τα τουρκικά παράλια επέβαιναν συνολικά περίπου 25 πρόσφυγες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το τουρκικό Κέντρο Έρευνας – Διάσωσης ενημέρωσε το πρωί της Δευτέρας το αντίστοιχο Κέντρο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ότι είχαν λάβει τηλεφώνημα για σκάφος με πρόσφυγες σε δυσχερή θέση στο Αιγαίο χωρίς να προσδιοριστεί η θέση του ή πόσοι επέβαιναν σε αυτό.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες από σκάφη του Λιμενικού και της Frontex. Στις 11 το πρωί το πλήρωμα σκάφους της Frontex εντόπισε μία σορό και λίγο αργότερα βρέθηκαν άλλες τέσσερις, ενώ βρέθηκε και η έγκυος γυναίκα που μεταφέρθηκε στην Πέτρα της Λέσβου και από εκεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Οι έρευνες συνεχίζεται από σκάφη του Λιμενικού, της Frontex, μια τορπιλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού και ένα σκάφος ΜΚΟ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, στις σορούς των άτυχων μεταναστών περιλαμβάνονται τρεις άνδρες, τέσσερις γυναίκες και ένα αγόρι. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων συνεχίζονται από σκάφη του Λιμενικού Σώματος.

πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top