ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νιγηρία: Νέο μακελειό από την Μπόκο Χαράμ

Boko-Haram

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν κι άλλοι 84 τραυματίστηκαν σε επίθεση της ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία.
«Μέχρι στιγμής έχουμε απομακρύνει 18 σορούς από τα χωριά Μπάλε Σούβα και Μπάλε Κούρα. Τα θύματα έχασαν τις ζώες τους ενώ προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τις μάχες μεταξύ των ανταρτών και του στρατού», ανέφερε αξιωματούχος της κρατικής υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών (SEMA).
Η φονική επίθεση έγινε κοντά στο Μαϊντουγκούρι στα βορειοανατολικά κι είναι η πλέον πολύνεκρη επίθεση που σημειώνεται στην πόλη από την περασμένη εβδομάδα όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι πραγματοποιεί συνομιλίες με τους ενόπλους.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Νιγηρίας προσπαθούν από το 2009 να καταστείλουν την εξέγερση των εξτρεμιστών της Μπόκο Χαράμ, οι οποίοι έχουν ορκιστεί πίστη και αφοσίωση στο λεγόμενο «Ισλαμικό Κράτος». Η εξτρεμιστική οργάνωση έχει εξαπολύσει διάφορες φονικές επιθέσεις περιλαμβανομένης και της έκρηξης βόμβας σε γραφεία του ΟΗΕ στην πρωτεύουσα Αμπιτζάν το 2011, όταν σκοτώθηκαν 21 άτομα.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top