ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ντ. Τραμπ: Οι υπέροχοι βετεράνοι και οι ψεύτικες ειδήσεις

U.S. President Donald Trump greets the audience at the Celebrate Freedom Rally in Washington, U.S. July 1, 2017. REUTERS/Yuri Gripas

Εν όψει της 4ης Ιουλίου  – Μέρας Ανεξαρτησίας – ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τίμησε τους βετεράνους σε εκδήλωση στο Kennedy Center το Σάββατο. Η εκδήλωση έμοιαζε με συνδιασμό  προεκλογικής συγκέντρωσης και λειτουργίας ευαγγελιστών.

Δεν έχασε την ευκαιρία για να επιτεθεί στα μέσα ενημέρωσης, ενώ προσπάθησε να ενεργοποιήσει τους ευαγγελιστές της πολιτικής του βάσης, σημειώνοντας ότι το νόμισμα των ΗΠΑ γράφει «Στον Θεό που Εμπιστευόμαστε».

«Από την υπογραφή της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας πριν 241 χρόνια, η Αμερική πάντα επιβεβαίωνε ότι η ελευθερία προέρχεται από τον δημιουργό μας. Τα δικαιώματά μας μας δίνονται από τον Θεό και καμιά επίγεια δύναμη δεν μπορεί να μας τα πάρει πίσω» είπε.

Ο πρόεδρος εξήρε βετεράνους από όλους τους τομείς του στρατού και υπογράμμισε την δουλιά της κυβέρνησής του για την αναμόρφωση των υπηρεσιών για τους βετεράνους.

Μετά την επιστροφή του στο Bedminster του New Jersey, ανέβασε στο Twitter μήνυμα όπου έλεγε: «Πάντα θα προσέχουμε τους ΥΠΕΡΟΧΟΥΣ ΒΕΤΕΡΑΝΟΥΣ μας. Χύσατε το αίμα σας, προσφέρατε την αγάπη σας και απογυμνώσατε την ψυχή σας στην υπεράσπιση της πατρίδας».

Ο Τραμπ έχει πάρει μέρος σε πολλές παρόμοιες προεκλογικού τύπου εκδηλώσεις μετά την ορκωμοσία του, προσπαθώντας να στερεώσει την επικοινωνία με τους οπάδους του και  μέσα από σκληρή κριτική στα μέσα ενημέρωσης. Δεν έχασε την ευκαιρία και το Σάββατο να πει «Τα ψεύτικα μέσα προσπαθούν να μας κάνουν να σιωπήσουμε, αλλά δεν θα τους αφήσουμε. Τα ψεύτικα μέσα προσπάθησαν να μας κρατήσουν έξω από τον Λευκό Οίκο. Αλλά εγώ είμαι πρόεδρος, δεν είναι αυτοί».

Ο Τραμπ έχει χαρακτηρίσει τα μμε «εχθρό του Αμερικανικού λαού» και έσπασε την παράδοση των προέδρων απέχοντας από το δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου.

Την Κυριακή ωστόσο έφερε την κόντρα σε νέα επίπεδα, όταν πόσταρε στο Twitter ένα «πειραγμένο» βίντεο που τον δείχνει να χτυπάει στο κεφάλι έναν άντρα – με το σήμα του “CNN” στη θέση του κεφαλιού του- και να τον ρίχνει στο έδαφος. Στο βίντεο ο Τραμπ τον χτυπάει κατ’επανάλειψη στο κεφάλι και απομακρύνεται.

 

Ο Τραμπ τελειώνει το μήνυμα με δύο hashtags: “#FraudNewsCNN” and “#FNN.”

Το βίντεο που προέρχεται από το Reddit, γρήγορα χαρακτηρίστηκε ανάρμοστο για πρόεδρο και ότι προάγει τη βία κατά των δημοσιογράφων του CNN. Ο Τραμπ πολύ συχνά κατηγορεί τα μμε ως «Ψεύτικες Ειδήσεις».

Στην εκπομπή του ABC “This Week” ο σύμβουλος ασφαλείας Tom Bossert σούφρωσε τα χείλη όταν είδε το tweet ζωντανά στον αέρα, αλλά υπερασπίστηκε τον Τραμπ λέγοντας ότι επικοινωνεί άμεσα με έναν «γνήσιο» τρόπο με τους Αμερικανούς.

Πολλοί βουλευτές όμως εξέφρασαν αντίθετη άποψη λέγοντας ότι η ελευθερία του τύπου είναι κρίσιμη για την δημοκρατία.

Το CNN αντέδρασε με ανακοίνωση όπου έλεγε ότι ο Τραμπ επιδεικνύει «εφηβική συμπεριφορά πολύ κάτω από την αξιοπρέπεια που αρμόζει στην θέση του» την στιγμή που θα έπρεπε να προετοιμάζεται για το επικείμενο ταξίδι του όπου θα συναντηθεί και με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν. «Είναι λυπηρή η μέρα που ο πρόεδρος των ΗΠΑ ενθαρρύνει τη βία κατά των δημοσιογράφων» έλεγε η ανακοίνωση. «Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Θα πρέπει να αρχίσει κι εκείνος να κάνει την δική του».

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top