ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νότια Κορέα: Ανοιχτός ο Κιμ στη συζήτηση για αποπυρηνικοποίηση

kim-orchard

Η Βόρεια και η Νότια Κορέα θα κάνουν στο τέλος Απριλίου την πρώτη τους συνάντηση μετά από μια δεκαετία, ανακοίνωσε το γραφείο του προέδρου της Νότιας Κορέας, μετά την επιστροφή υψηλόβαθμης αντιπροσωπείας που είχε συνάντηση με τον ηγέτη του Βορρά Κιμ Γιονγκ Ουν.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση η Βόρεια Κορέα είναι ανοιχτή να συζητήσει με τις ΗΠΑ σχετικά με την αποπυρηνικοποίηση και την επιστροφή στην κανονικότητα.
Η Βόρεια Κορέα είπε ότι δεν υπάρχει ανάγκη να κρατήσει το πυρηνικό της πρόγραμμα εφόσον δεν υπάρχει στρατιωτική απειλή εναντίον της και η ασφάλεια του καθεστώτος της είναι διασφαλισμένη, είπε σε συνέντευξη τύπου ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας Chung Eui-yong.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top