ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ν. Ανδρουλάκης: Δεν είμαι αρνητικός αλλά ούτε και αισιόδοξος για την αναθεώρηση του Συντάγματος

AndroulakisN

Επιφυλακτικός για την αναθεώρηση του Συντάγματος εμφανίστηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ευρωβουλευτής της Ελιάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα», που κυκλοφορεί αύριο, Μ. Σάββατο. «Κανείς δεν αμφισβητεί την ανάγκη για μια ουσιαστική Συνταγματική Αναθεώρηση, που θα εκσυγχρονίσει τον καταστατικό χάρτη της χώρας», σχολίασε, ωστόσο αμφισβήτησε την καταλληλότητα των πολιτικών συνθηκών που επικρατούν.

Αναφορικά με την πορεία του Κινήματος Αλλαγής επανέλαβε τη διαφωνία του με τον διορισμό των μελών της Κεντρικής Επιτροπής. Όσον αφορά στα χρέη των πολιτικών κομμάτων, πρότεινε να ρυθμιστούν ώστε να επιβαρύνουν τα κόμματα και όχι τον λαό και σχολίασε ότι «όπως ελέγχονται τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να ελεγχθούν τα οικονομικά όλων των κομμάτων. Για να πάει ο προβολέας της διαφάνειας σε όλες τις κατευθύνσεις».

Τέλος, αναφορικά με τις σχέσεις της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, υπογράμμισε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος «κινητοποιείται από τη μακρά προεκλογική περίοδο στην οποία έχει εισέλθει η γείτονα» και παράλληλα, χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη χρήση ευρωπαϊκών κονδυλίων εκ μέρους της Τουρκίας για αγορά τεθωρακισμένων οχημάτων ύψους 83 εκατ. ευρώ και τοποθέτησή τους στην ελληνοτουρκική μεθόριο. «Είναι ασύμβατη με τη φιλοσοφία των προ-ενταξιακών προγραμμάτων», κατέληξε.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top