ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ν. Ανδρουλάκης: Μπορώ να διευρύνω τα όρια της παράταξης

Androulakis_pasok

Ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε τον κόσμο

Να προσέλθει ο κόσμος να ψηφίσει μαζικά, δήλωσε ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα Ν. Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ «Πρέπει να γίνει μια προσπάθεια ενότητας του χώρου και ανανέωσης, ενότητα ηθική, πολιτική, παραταξιακή. Μια νέα συλλογική προσπάθεια με άλλους όρους. Δεσμεύομαι ότι μπορώ να διευρύνω τα όρια της παράταξης. Εάν νομίζουν κάποιοι ότι ενότητα είναι διανομή εξουσίας σε παλιούς πρωταγωνιστές, αυτό είναι λάθος».

Χαρακτήρισε, μάλιστα, μια μορφή αποτυχίας αν προσέλθουν να ψηφίσουν 80 χιλιάδες πολίτες και ζήτησε απ’ όλους να πολιτικοποιηθεί η διαδικασία. «Όσο η συζήτηση μένει στα διαδικαστικά, χάνει έδαφος η πολιτική. Εάν η συζήτηση κατευθυνθεί στην πολιτική και στο πεδίο των πραγματικών προβλημάτων, εκτιμώ πως η συμμετοχή θα είναι πάρα πολύ μεγάλη. Διότι τα κόμματα δεν τα γεννούν οι ανθρώπινες φιλοδοξίες αλλά οι ανάγκες και σήμερα οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες».

Τέλος, επανέλαβε ότι τα χρέη του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να διαγραφούν, αλλά θα συνεχίσουν να αποπληρώνονται κανονικά.

Ωστόσο, τόνισε ότι και για τα χρέη των υπολοίπων κομμάτων θα πρέπει να γίνει έλεγχος και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top