ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ν. Ανδρουλάκης: Ο μικρός δικομματισμός είναι ανθεκτικός

androulakis-n

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, υποψήφιος αρχηγός του νέου φορέα, ξεκαθαρίζει πως δεν σκοπεύει να παραδώσει την έδρα που κατέχει στην Ευρωβουλή, ακόμα και αν εκλεγεί στην ηγεσία του νέου σχήματος.
Σε συνένεντευξή του στα «Νέα Σαββατοκύριακο» και στη δημοσιογράφο Μυρτώ Λιαλούτη, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πώς ο λόγος για τον οποίο κατεβαίνει αυτήν τη φορά για την αρχηγία του νέου φορέα -ενώ δεν το είχε πράξει το 2015 στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ- είναι γιατί πλέον συζητούν για κάτι καινούργιο και έτσι «το καινούργιο δεν πρέπει απλώς να φαίνεται αλλά και να είναι».
Στην ερώτηση για το αν θα παραδώσει την έδρα του στο Στρασβούργο σε περίπτωση που εκλεγεί αρχηγός, απαντά πως θα το πράξει όταν προκηρυχθούν εθνικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν. Μάλιστα σε μια αναφορά που ίσως θεωρηθεί έμμεση μομφή προς τη στάση του κ. Καμίνη, ο κ. Ανδρουλάκης εξηγεί ότι η θέση στην Ευρωβουλή δεν είναι δημόσιο αξίωμα με καθήκοντα ουδετερότητας. Λέει πιο συγκεκριμένα:
«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει πολύ σημαντικότερο ρόλο από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια. Αρκετά μέλη του ηγούνται εθνικών κομμάτων. Η θέση του ευρωβουλευτή είναι κοινοβουλευτική και όχι διοικητική. Δεν πρόκειται για δημόσιο αξίωμα με καθήκοντα ουδετερότητας. Θα πράξω, λοιπόν, όπως και οι υπόλοιποι που κατέχουν ανάλογες θέσεις σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη και θα παραδώσω την έδρα μου με την προκήρυξη των εθνικών εκλογών, όποτε αυτές κι αν γίνουν».
Για το αν θα μπορούσε να συγκροτηθεί μια κυβέρνηση συνεργασίας είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ είτε με τη ΝΔ και τον νέο φορέα με εκείνον στη θέση του αρχηγού, ο κ. Ανδρουλάκης απαντά «αυτός που θα καθορίσει ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση είναι ο ελληνικός λαός με την ψήφο του», ενώ συνεχίζει λέγοντας «η ΝΔ δεν παύει να είναι το κόμμα που το 2009 οδήγησε τη χώρα σε κατάσταση ημιχρεοκοπίας, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει σε μια παρά φύσιν συνεργασία με τους ΑΝΕΛ ενώ χρησιμοποίησε και τερατώδη ψέμματα για να ανέλθει στην εξουσία. Όλα αυτά με κάνουν να πιστεύω ότι αυτός ο μικρός δικομματισμός δεν είναι ανθεκτικός».
Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρεται και στην οικολογική καταστροφή που αντιμετωπίζει ο Σαρωνικός τις τελευταίες ημέρες λέγοντας πώς «ήδη κατέθεσα σχετική ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως προς τις δυνατότητες αξιοποίησης χρηματοδοτικών εργαλείων για την αποκατάσταση της ζημιάς αλλά και για το εάν αξιοποιήσαμε εγκαίρως όλα τα διαθέσιμα εργαλεια που μας παρέχει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια στη Θάλασσα». Σχολιάζοντας και την πολιτική διάσταση του θέματος, δήλωσε «αυτό που συμβαίνει στον Σαρωνικό είναι αληθινά εξοργιστικό και θα έπρεπε να ντρέπονται όσοι, παρά την εκκωφαντική αποτυχία τους, αρνούνται να αφήσουν τις καρέκλες τους».

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top