ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ν. Παππάς: «Πέραν της πλάκας το θέμα είναι σοβαρό»

greek-nasa10

Τις χιλιάδες χιουμοριστικές αναρτήσεις στα social media μετά την ανακοίνωση για τη σύσταση  της Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας σχολίασε μέσω Facebook, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.  «Πολλές από τις αναρτήσεις είναι ιδιαίτερα εμπνευσμένες» σημειώνει ο αρμόδιος υπουργός υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «πέραν της πλάκας το θέμα είναι σοβαρό και βρίσκεται στην καρδιά της εθνικής μας ασφάλειας. Κάποιοι, αντί να κάνουν χαβαλέ, θα όφειλαν να απολογηθούν για τις εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, για τη συνειδητή αποχώρηση της χώρας από ένα τομέα εξαιρετικά ευαίσθητο, ο οποίος άπτεται εκτός των άλλων και της εθνικής ασφάλειας

«Το ερώτημα πάντως είναι απλό. Πρέπει να έχει η Ελλάδα διαστημική υπηρεσία, όπως η Τουρκία και σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες ή, μήπως, προτιμάει κανείς να πετάξουμε τα δικαιώματά μας στα σκουπίδια όπως κάναμε όταν πουλήσαμε μαζί με τον ΟΤΕ το δορυφόρο Hellas SAT;» καταλήγει ο κ. Παππάς.

Εν τω μεταξύ με άρθρο του στο protagon.gr με τίτλο «Η ελληνική NASA και ο… Γκαγκάριν υπουργός μας», ο κ. Δημήτρης Κούρκουλας, υφυπουργός Εξωτερικών υπεύθυνος για ευρωπαϊκές υποθέσεις, την περίοδο Ιούνιος 2012-Ιανουάριος 2015, γράφει ότι η ανακοίνωση του κ. Παππά ότι «η Ελλάδα απλά απουσιάζει από τις συναντήσεις Υπουργών της Ε.Ε. αρμόδιων για τη διαστημική πολιτική» είναι «πλήρης κακοποίηση της αλήθειας.»

«Η Ελλάδα είναι η 16η χώρα μέλος του European Space Agency από το 2004. Δεν μπορώ να φαντασθώ ότι ο αρμόδιος υπουργός δεν ενημερώθηκε για την ύπαρξη του δραστήριου ΙΑΔΕΕΤ, (Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης) το οποίο πλαισιώνεται από εξαιρετικούς επιστήμονες και αξιοποιεί πολλά ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα στον τομέα του διαστήματος, όπως επίσης κάνουν και άλλα ελληνικά επιστημονικά ιδρύματα.

Το 2015 το ΙΑΔΕΕΤ υλοποιούσε τουλάχιστον 40 ερευνητικά προγράμματα, πολλά από αυτά σε συνεργασία και με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ΕΟΔ – European Space Agency). Θα έπρεπε επίσης το υπουργός να γνωρίζει, όπως γνωρίζουν όλοι οι ασχολούμενοι με το ζήτημα της ευρωπαϊκής διαστημικής πολιτικής, ότι επί ελληνικής Προεδρία της ΕΕ το 2003, έπειτα από ελληνική πρωτοβουλία για «Ευρωπαϊκή Πολιτική Αμυνας και Ασφάλειας και Διάστημα» εντάχθηκε η αμυντική διάσταση στην πολιτική Διαστήματος της ΕΕ

Πρώτη φορά διαστημικά

Για την πρώτη φορά διαστημικά οι χρήστες του twitter απαθανάτισαν τις στιγμές του μελλοντικού ελληνικού μεγαλείου στο διάστημα.

Μερικές από τις αναρτήσεις στο #greek_NASA

 

greek-nasa1

greek-nasa2greek-nasa3

greek-nasa4greek-nasa5greek-nasa6greek-nasa7greek-nasa9greek-nasa10greek-nasa11

 

,

 

 

 

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top