ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι Έλληνες ανησυχούν περισσότερο για το brain drain

luggage1

Η μετανάστευση των μορφωμένων Ελλήνων στο εξωτερικό και όχι η έλευση μεταναστών από άλλες χώρες στην Ελλάδα, είναι αυτό που φοβίζει τους Έλληνες, όπως κι άλλους λαούς του ευρωπαϊκού Νότου κι Ανατολής εν αντιθέσει με τον Βορρά και τη Δύση, σύμφωνα με την έρευνα του YouGov για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων (European Council on Foreign Relations – ECFR).

Πάνω από το 50% των Ελλήνων ζητούν από τις κυβερνήσεις τη λήψη μέτρων ώστε να αντιμετωπιστεί το λεγόμενο brain drain. Το ίδιο αίτημα έχουν επίσης οι Ισπανοί, οι Ιταλοί, οι Πολωνοί, οι Ούγγροι και οι Ρουμάνοι. Σημειώνεται ότι είναι οι χώρες στις οποίες παρατηρείται κατά την τελευταία δεκαετία της κρίσης μείωσης του μορφωμένου πληθυσμού.

2019-04-01_europes_south_and_east_

Αντίθετα, στον ευρωπαϊκό Βορρά παρουσιάζεται αυξημένη η ανησυχία για το μεταναστευτικό και την αντιμετώπισή του.
Σημειώνεται βέβαια, ότι σύμφωνα με την έρευνα, οι Έλληνες έχουν ανησυχία και για τα δύο θέματα.

emigration_than_immigration_-_poll
Τέλος, η Ελλάδα βρίσκεται στις υψηλές θέσεις των χωρών που οι πολίτες τους απαιτούν η προστασία του περιβάλλοντος θα πρέπει να είναι προτεραιότητα ακόμη και εις βάρος της οικονομικής ανάπτυξης.
Στην έρευνα συμμετείχαν 12 ευρωπαϊκές χώρες.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top