ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ολλανδία: Ερευνάται το κίνητρο του δράστη της επίθεσης στο τραμ

utrecht

Η εισαγγελία στην Ολλανδία ανακοίνωσε ότι ερευνά πιθανό τρομοκρατικό κίνητρο για τους πυροβολισμούς στο τραμ της Ουτρέχτης με τρεις νεκρούς και πέντε τραυματίες.
Οι αρχές συνέλαβαν και κρατούν τον 37χρονο γεννημένο στην Τουρκία Γκοκμέν Τανίς, μετά από ανθρωποκυνηγητό.
Οι εισαγγελείς λένε ότι είναι ύποπτος για τους τρεις θανάσιμους πυροβολισμού πιθανώς με τρομοκρατική πρόθεση. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι κρατούνται άλλα δύο άτομα, χωρίς να διευκρινίσει το ρόλο τους.
«Μέχρι στιγμής εξετάζεται σοβαρά κίνητρο τρομοκρατίας» αναφέρουν οι εισαγγελείς σε γραπτή δήλωση κάνοντας μνεία στη «φύση των πυροβολισμών και σε μια επιστολή που βρέθηκε στο αυτοκίνητο διαφυγής».
Αλλά δεν έχει ξεκαθαριστεί αν ο Τανίς που έχει ιστορικό με τις αστυνομικές αρχές έδρασε με βάση πολιτικές πεποιθήσεις ή προσωπική βεντέτα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση «δεν έχουν αποκλειστεί άλλα κίνητρα».
Με βάση το ολλανδικό δίκαιο ο Τανίς πρέπει να εμφανιστεί σε δικαστή μέχρι την Πέμπτη αλλά δεν χρειάζεται να του απαγγελθούν κατηγορίες στο μεσοδιάστημα.
Τα τρία θύματα αναγνωρίστηκαν ως μια 19χρονη γυναίκα και δύο άντρες ηλικίας 28 και 49 ετών. Τρεις ακόμα ηλικίας 20 έως 74 ετών είναι σε κρίσιμη κατάσταση.
Η εισαγγελία λέει ότι μέχρι στιγμής δεν έχει βρει κάποια σύνδεση ανάμεσα στα θύματα και τον ύποπτο.

reuters.com

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top