ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ολοκληρώνονται αργά απόψε οι εργασίες του Ιδρυτικού Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής- Live

Kinima Allagis_synedrio

Ολοκληρώνονται σήμερα, οι εργασίες τυ Ιδρυτικού Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής με την ψήφιση των Θέσεων. Προηγουμένως, θα πραγματοποιηθούν  τέσσερις παράλληλες πολιτικές εκδηλώσεις. Η πρώτη με τίτλο «Ισότητα στην Πράξη». Η δεύτερη με τίτλο «Αναθεώρηση του Συντάγματος : Μια ρεαλιστική Πρόταση». Η τρίτη του Forum Νέας Γενιάς με τίτλο «Η προσέγγιση της Σοσιαλδημοκρατίας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων: αιτίες, λύσεις και προοπτικές.» Η τέταρτη του Forum Νέας Γενιάς με τίτλο «Ιδεολογικές αναζητήσεις και πολιτικές πρακτικές για το σήμερα και το αύριο της Νέας Γενιάς».

Στη συνέχεια θα εγκριθούν το Καταστατικό και οι επί μέρους θεματικές θέσεις του Κινήματος.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ LIVE

Με ενδιαφέρον αναμένονται το απόγευμα, οι ομιλίες το Σάββατο το απόγευμα των  Ευάγγελου Βενιζέλου, Σταύρου Θεοδωράκη, Γιώργου Καμίνη, Νίκου Ανδρουλάκη και Θανάση Θεοχαρόπουλου.

Κατά την πρώτη μέρα του συνεδρίου, ίδιάτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι ομιλίες της Φώφης Γεννηματά, του Κώστα Σημίτη, αλλά και οι χαιρετισμοί προς το συνέδριο, του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου ητσοτάκη, και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Χαρακτηριστική είναι η φράση του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος σημείωσε, ότι «προχωρώντας προς τις εκλογές δεν διστάζω να πω πως είναι πολλά τα σημεία στα οποία μπορούμε να συναντηθούμε: Προστασία θεσμών, εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος, συγκλίσεις στα μεγάλα εθνικά θέματα, ενώ προσδιόρισε τα θέματα στα οποία θα μπουρούσε να υπάρξουν συγκλίσεις:«Το νέο Σύνταγμα, ένας νέος εκλογικός νόμος που θα τον συμφωνήσουμε και θα τον ψηφίσουμε μαζί στην αρχή της επόμενης κυβερνητικής θητείας,  και οι μεταρρυθμίσεις στην Οικονομία, ο εκσυγχρονισμός της Διοίκησης, η Υγεία, η Ασφάλεια και, επιτέλους, ένα εθνικό πρόγραμμα για την παιδεία όπως αυτές που πετύχαμε στο παρελθόν».

Ο κ. Δαγασάκης, από την πλευρά του  σημείωσε πως «Στρατηγική θέση του ΣΥΡΙΖΑ  από τότε που ήταν μικρό κόμμα, στόχος του δεν ήταν το πώς θα γίνει μεγάλο κόμμα και θα κατισχύσει. Στόχος του ήταν να υπάρξει ένας αστερισμός που θα δημιουργήσει μια μεγάλη παράταξη με πολλά  πολιτικά υποκείμενα. Αυτός ο Συνασπισμός μπορεί να αναλάβει το μεγάλο έργο προώθησης της χώρας ( όπερ με τον ΣΥΡΙΖΑ  εξουσία και  υποπόδιο το ΚΙΝΑΛ).

 

Κηρύσσουμε Ανένδοτο Αγώνα για την Αλλαγή της ποιότητας ζωής των Ελλήνων πολιτών και την ισχυροποίηση της  θέσης της Ελλάδας στον κόσμο, τόνισε η Φώφη Γεννηματά κατά την εναρκτήρια ομιλία της στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, ΕΔΩ

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στην ομιλία του τόνισε ότι «Το έργο που έχουμε μπροστά μας είναι δύσκολο, αξίζει όμως να το προσπαθήσουμε» ΕΔΩ

Χαιρετισμούς απηύθηναν οι Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γιάννης Δραγασάκης.  Μίλησαν επίσης,  ο Γιώργος Παπανδρέου και του Νίκος Αλιβιζάτος που συνέδεσε το όνομα του με το εγχείρημα και την επιτυχή διαδικασία εκλογής του αρχηγού.

Το πρόγραμμα

 

 10.00πμ – 3.00μμ             ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ

 

  1. Κεντρική Αίθουσα Πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ, Πολιτικές θέσεις, Προοδευτικές

                                       Αλλαγές και Μεταρρυθμίσεις

  1. Αίθουσα ΜΕΛΙΝΑ Η Ελλάδα στην Ευρώπη και τον Κόσμο
  2. Αίθουσα Ε6 Καταστατικό
  3. Αίθουσα Ε3 Ισότητα στην πράξη (12.00-03.00μμ)
  4. Αίθουσα Ε2 Διακήρυξη
  5. Αίθουσα Ε7 Προοδευτικό Forum Νέας Γενιάς (2.00 μμ-5.00 μμ)
  6. Αίθουσα Ε4 Ηλεκτρονική Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής
  7. Αίθουσα Ε5 Συνταγματική αναθεώρηση (11.00 πμ -2.00 μμ)

 

 Σάββατο 17 Μαρτίου

Παρουσίαση τελικών κειμένων στην ολομέλεια του συνεδρίου από μέλη των Γραμματειών και καταρχήν έγκρισή τους από το Συνέδριο

    3.00 μμ           Τοποθετήσεις μελών των γραμματειών

     4.00 μμ          Διακήρυξη

     4.10 μμ           Η Ελλάδα στην Ευρώπη και τον Κόσμο

     4.30μμ            Πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ, Πολιτικές θέσεις, Προοδευτικές  Αλλαγές και Μεταρρυθμίσεις

     4.40μμ            Καταστατικό

     4.50μμ            Ισότητα στην πράξη

     5.00μμ            Συνταγματική Αναθεώρηση

     5.10μμ            Προοδευτικό Forum Νέας Γενιάς

     5.20μμ            Ηλεκτρονική Δημοκρατία και Κίνημα   Αλλαγής 

       ………..            ………………………………..                   

     6.00μμ            Βαγγέλης Βενιζέλος     

     6.30μμ            Νίκος Ανδρουλάκης

     7.00μμ            Γιώργος Καμίνης

     7.30μμ           Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top