ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οριστικά 10 οι κάλπες στη συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής

kalpes-vouli1

Οριστικά δέκα, μια για κάθε πρόσωπο που αναγράφεται στην πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την Novartis, θα είναι οι κάλπες που θα στηθούν αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση και ψήφιση της πρότασης.
Σύμφωνα με όσα είπε ο Νίκος Βούτσης στην έκτακτη Διάσκεψη των Προέδρων, το επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής στη γνωμοδότησή του ανέφερε ότι δεν είναι παρά τον Κανονισμό.
Παρά τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, η ΝΔ μειοψήφησε στη σχετική ψηφοφορία, αφού ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ διαθέτουν την πλειοψηφία.
Σημειώνεται πως η ΝΔ έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την αυριανή ψηφοφορία, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρός της, Κωστής Χατζηδάκης. Ο κ. Χατζηδάκης δεν απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, λέγοντας «θα δούμε, η ΝΔ έχει τα όπλα της».
Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, οι 10 κάλπες παραβιάζουν το Σύνταγμα. «Η πρόταση είναι αόριστη και το μόνο ζητούμενο που θέτει είναι αν η βουλή -δια της προανακριτικής που θα συστήσει- είναι αρμόδια να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης ή αν θα πρέπει να επιστρέψει τη δικογραφία στη Δικαιοσύνη», σχολίαζε σε ανακοίνωσή της.
Η συζήτηση θα διεξαχθεί αύριο σε μια συνεδρίαση, που θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 10 το βράδυ της Τετάρτης και στην οποία θα συμμετάσχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι, εκτός από τον Ευρωπαίο Επίτροπο, Δημήτρη Αβραμόπουλο. Το σφιχτό χρονοδιάγραμμα δύσκολα θα εφαρμοστεί δεδομένου ότι για τους εμπλεκόμενους έχει οριστεί ως ταβάνι τα 20 λεπτά ομιλίας.
Η σύγκρουση αναμένεται να είναι σφοδρή, στον απόηχο της μήνυσης που κατέθεσε ο Αντώνης Σαμαράς σε βάρος του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα, του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου και της εισαγγελέως που ερευνά την υπόθεση, αλλά και εκείνης του Ευάγγελου Βενιζέλου προς τον έναν από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες και του Άδωνι Γεωργιάδη κατά των 3 προστατευόμενων μαρτύρων.

πηγή liberal.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top