ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ορκίστηκε ο Ντ. Τραμπ 45ος Αμερικανός Πρόεδρος – Διχαστικός, Λαϊκιστής και προστατευτισμός, το μήνυμά του

trump-oath

Ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ ορκίστηκε και έγινε ο 45ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. «Σήμερα η εξουσία επιστρέφει στον αμερικανικό λαό» δήλωσε ο Ντ. Τραμπ στην ομιλία του μετά την ορκωμοσία του.

Μεταξύ άλλων, ο Ντ. Τραμπ τόνισε ότι θα ενώσει τον κόσμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. «Μαζί θα αποφασίσουμε την μοίρα των ΗΠΑ και του κόσμου», είπε και συνέχισε, «στον πατριωτισμό δεν υπάρχουν προκαταλήψεις». «Η εποχή των κούφιων λόγων έχει παρέλθει, τώρα είναι η εποχή για δράσεις», συνέχισε.

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπογράμμισε ότι στόχος του είναι να θέσει την Αμερική «πάνω απ’ όλα» στη 15λεπτη ομιλία που εκφώνησε αμέσως μετά την ορκωμοσία του. «Από σήμερα, ένα νέο όραμα θα κυβερνά τη χώρα μας. Από σήμερα, η Αμερική τίθεται πρώτη» είπε ο 45ος πρόεδρος. «Θα ακολουθήσουμε δύο απλούς κανόνες: αγοράζετε αμερικανικά, προσλαμβάνετε Αμερικανούς», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική του ο Τραμπ δεσμεύτηκε επίσης ότι «θα ενισχύσει τις παλιές συμμαχίες και θα συνάψει καινούριες». Εξέφρασε επίσης τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι επί χρόνια οι ΗΠΑ «επιχορηγούσαν τους στρατούς άλλων χωρών», χωρίς να διευκρινίσει όμως σε ποιες χώρες αναφερόταν.

«Σήμερα δεν μεταφέρουμε μόνο την εξουσία από το ένα κόμμα στο άλλο… μεταφέρουμε την εξουσία από την Ουάσιγκτον και την δίνουμε πίσω σε εσάς, τους πολίτες» τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ, και  ισχυρίστηκε ότι μια μικρή ομάδα στην Ουάσιγκτον έχει αποκομίσει όλα τα οφέλη ενώ οι πολίτες επιβαρύνθηκαν από απώλειες.

«Το κατεστημένο προστάτευσε τον εαυτό του αλλά όχι τους πολίτες αυτής της χώρες. Οι νίκες τους δεν ήταν δικές μας νίκες. Οι θρίαμβοί τους δεν ήταν και δικοί σας. Ενώ εκείνοι γιόρταζαν στην πρωτεύουσα του έθνους, οι οικογένειές μας δεν μπορούσαν» είπε ο κ. Τραμπ, και συμπλήρωσε: «Όλα αυτά αλλάζουν, εδώ και από τώρα. Γιατί αυτή η στιγμή είναι η δική σας στιγμή. Σας ανήκει. Αυτή είναι η δική σας ημέρα, η δική σας γιορτή και αυτή είναι η δική σας Αμερική, η χώρα σας».

Ο νέος αμερικανός Πρόεδρος στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της φυγής των εργοστασίων από την αμερικανική επικράτεια και τη δημιούργια νέων θέσεων εργασίας για τους Αμερικανούς πολίτες. «Το ένα πίσω από το άλλο τα εργοστάσια κλείσανε και άφησαν τα εδάφη μας. Εκατομμύρια εργαζόμενοι έμειναν πίσω, ο πλούτος της μεσαίας τάξης αποσπάσθηκε από τα σπίτια μας.

«Από τούδε και στο εξής, πρώτα η Αμερική.. Κάθε μου επιλογή θα γίνεται για να προστατευτούν οι αμερικανοί  εργαζόμενοι και οι αμερικανικές οικογένειες. Αυτή η προστασία θα οδηγήσει σε μεγάλη ευημερία και δύναμη. Θα παλέψω για εσάς με κάθε μου ανάσα και ποτέ δεν θα σας απογοητεύσω. Οι ΗΠΑ θα αρχίσουν και πάλι να κερδίζουν, να κερδίζουν όπως ποτέ άλλοτε. Θα φέρω πίσω τις δουλειές μας. Θα επαναφέρω τα σύνορά μας. Θα φέρω πίσω τον πλούτο μας. Και θα φέρουμε πίσω τα όνειρά μας».

Ορκίστηκε ενώπιον 900.000 ανθρώπων και εκατομμυρίων τηλεθεατών

trump-oath
Ο Ντόναλντ Τραμπ ορκίστηκε 45ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών με το αριστερό χέρι στα δύο αντίτυπα της Βίβλου: στη Βίβλο του Αβρααμ Λίνκολν, στην οποία είχε ορκιστεί και ο Μπαράκ Ομπάμα και στη Βίβλο που είχε ως μαθητής. Τις δύο βίβλους κρατούσε η σύζυγος του. Ακολούθησαν κανιοβολισμοί. Mε το που ολοκληρώθηκε ο όρκος, άλλαξε ο λογαριασμός του Προέδρου των ΗΠΑ στο twitter και σβήστηκαν όλα τα προηγούμενα tweets.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top