ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ουκρανία: Εκρήξεις σε μεγάλη αποθήκη πυρομαχικών

balakiliya

20.000 άτομα απομακρύνθηκαν μετά από σειρά εκρήξεων σε αποθήκη πυρομαχικών και όπλων στην ανατολική Ουκρανία , που σύμφωνα με τις αρχές οφείλεται σε σαμποτάζ.
Η βάση είναι στην πόλη Μπαλακλίγια, κοντά στο Χάρκοβο. Χρησιμοποιείται για αποθήκευση χιλιάδων τόνων πυρομαχικών, πυραύλων και όπλων του πυροβολικού.
Οι ομάδες διάσωσης επιβλέπουν τεράστια επιχείρηση εκκένωσης ανθρώπων που διαμένουν στην πόλη και στα γύρω χωριά.
Η συνολική έκταση της αποθήκης είναι 350 εκτάρια, σύμφωνα με το στρατό. Τα πυρομαχικά χρησιμοποιούνται από τις στρατιωτικές μονάδες στην ζώνη των συγκρούσεων με τους ρώσους αυτονομιστές περίπου 100 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη. Οι εκρήξεις άρχισαν νωρίς τα ξημερώματα της Πέμπτης.
Είχε γίνει μια απόπειρα εμπρησμού των εγκαταστάσεων τον Δεκέμβριο του 2015.

bbc.com

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top