ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος διαψεύδει τον Φώτη Κουβέλη

Kouvelis_Papadopoulos13

Ο πρώην εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος, διαψεύδει τα όσα δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης στην iefimerida.gr  ότι δεν του είχε γίνει άμεσα πρόταση  από τη ΝΔ για να είναι υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά του είχαν γίνει «βολιδοσκοπήσεις ή προτάσεις». Αλλά αναφέρει πως ακόμη κι αν είχε επικοινωνήσει άμεσα μαζί του ο Αντώνης Σαμαράς, δεν θα είχε αλλάξει η στάση του. Στην ερώτηση γιατί αρνήθηκε, ο Φώτης Κουβέλης εξήγησε την στάση που γενικότερα είχε πάρει η ΔΗΜΑΡ η εκείνη την περίοδο. «Εμείς, ως ΔΗΜΑΡ, με δική μου εισήγηση […] είχαμε πάρει απόφαση, σχεδόν ομόφωνη, ότι δεν θα ψηφίσουμε πρόεδρο Δημοκρατίας, γιατί πιστεύαμε ότι δεν έπρεπε να εκλεγεί Πρόεδρος για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές ώστε, να αλλάξει, όπως έλεγε χαρακτηριστικά και η απόφασή μας, σελίδα».

Στη συνέχεια γίνεται πιο συγκεκριμένος: «Ηταν προφανές ότι όταν εκείνη την ώρα λέγαμε να αλλάξει σελίδα, ξέραμε ότι και στη βάση της κοινωνίας αλλά και των δημοσκοπήσεων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν η επόμενη επιλογή των Ελλήνων πολιτών».

Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, που εκείνη την περίοδο ήταν εκπρόσωπος τύπου του κόμματος που ηγούνταν ο Φώτης Κουβέλης, σε ανάρτησή του  στο facebook, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Διαβάζω τη συνέντευξη του Φ. Κουβελη στο iefimerida(Μ. Λοβερδου) στην οποία ξεκαθαρίζει-και μπράβο…-ότι ψήφισε Δημαρ στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015. Ωστόσο, αναρωτιέμαι, γιατί πάλι τα «ίδια» για το θέμα της ΠτΔ; Όταν κάποιος λέει συνειδητά ψέματα για ένα ιστορικό γεγονός δεν μας «υποχρεώνει» να πούμε χαρτί και καλαμάρι πως εκτιχθηκαν τα γεγονότα; Οταν, δε, λεει ψέματα για να αυτοπροφυλακτει, δεν αναγκάζει τους τρεις ανθρώπους(Σπ.Λ, Γ. Μ και Α.Π) που γνωρίζουν ΟΛΗ την αλήθεια να μιλήσουν;
ΥΓ: Τουλάχιστον μην κοροϊδευόμαστε «μεταξύ» μας και λέμε ανιστόρητα επιχειρήματα για τον άνθρωπο που απαρνήθηκε τα κορυφαία αξιώματα και τα έκανε, και καλά, ολα από αλτρουισμό και αγάπη για την αριστερά, τον ΣΥΡΙΖΑ, το σοσιαλισμό και τον Αλέξη… ».

Σύμφωνα με πλρηροφορίες τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ επί Κουβέλη,  Σπύρος Λυκούδης, Γιάννης Μεϊμάρογλου και Ανδρέας Παπαδόπουλος,  τα αρχικά των οποίων αναφέρει και ο τελευταίος στην ανάρτησή του στο Facebook, είχαν διαπραγματευτεί και είχαν κανονίσει όλες τις λεπτομέρειες της υποψηφιότητας του Φώτη Κουβέλη για την Προεδρία της Δημοκρατίας με το επιτελείο του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της τότε κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου.

Είναι αποκαλυπτικό το σχόλιο του Γιάννη Μεϊμάρογλου, στην ανάρτηση του  Ανδρέα Παπαδόπουλου. Γράφει συγκεκριμένα: «Συναντήθηκα με τον Φώτη Κουβέλη μετά το δεκαπενταύγουστο του ’14, Σάββατο πρωί, στο γραφείο του στη ΔΗΜΑΡ στην Αγ.Κωνσταντίνου. Του μετέφερα την πρόταση για την ΠτΔ. Την αποδέχτηκε πλήρως και συμφωνήσαμε και στις επιμέρους «διορθωτικές» κινήσεις της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου (ΕΡΤ κλπ) που θα δικαιολογούσαν την μεταστροφή του. Ζήτησε να μην ανακοινωθεί τίποτα, για να μην καεί η υποψηφιότητα, μέχρι την επίσημη ανακοίνωσή της που θα γινόταν τον Δεκέμβρη του ’14, λίγο πριν την εκλογή από τη Βουλή».

Nikos Avgeris Και πως αλλαξε γνωμη μετα ; ποιος και τι μεσολαβησε
Yannis Meimaroglou Προσωπικά δεν γνωρίζω ούτε και ξανασυζήτησα αυτό το θέμα μαζί του. Τον Δεκέμβρη ήταν φανερό ότι είχε αλλάξει την απόφασή του. Υποθέσεις κάνουμε όλοι, αλλά προτιμώ, στην ανάρτηση του Ανδρέα, να μείνω στα γεγονότα.

Εξάλλου και ο Σπύρος Λυκούδης, έχει επιβεβαιώσει σε συνεντεύξεις του ότι ο Φώτης Κουβέλης είχε συμφωνήσει να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top