ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Αντόνιο Ταγιάνι (ΕΛΚ) νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

TajanniAntonio

Ο συντηρητικός Αντόνιο Ταγιάνι θα είναι ο επόμενος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Ιταλός, υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), επικράτησε στον τέταρτο και τελικό γύρο της ψηφοφορίας στο ΕΚ επί του συμπατριώτη του Τζάνι Πιτέλα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (Σ&Δ), συγκεντρώνοντας 351 ψήφους έναντι 282 του αντιπάλου του.

Το προβάδισμα του Ταγιάνι ήταν ισχυρό ήδη από τον τρίτο γύρο, καθώς προηγείτο με 291 από τις συνολικά 690 έγκυρες ψήφους. Νωρίτερα, ο υποψήφιος των Φιλελευθέρων, Γκι Φερχόφστατ είχε ανακοινώσει την απόσυρσή της υποψηφιότητάς του και η ομάδα του «συμμάχησε» με τους Συντηρητικούς με στόχο να αποτελέσουν «ανάχωμα» κατά του ευρωσκεπτικισμού.

Ο Ταγιάνι θα διαδεχθεί τον γερμανό σοσιαλδημοκράτη Μάρτιν Σουλτς. Ικανοποίηση για τη νίκη του Αντόνιο Ταγιάνι εξέφρασε η πολιτική του ομάδα σε ανακοίνωσή της.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top