ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας στη «Μ» για το Brexit και τις αβεβαιότητες που προκαλεί στη Βρετανία και την Ευρώπη

MaravegiasNap

O αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ  καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας  μιλά στην «Μεταρρύθμιση»  και τον Αντώνη Τριφύλλη για τις προοπτικές της Ευρώπης μετά το Brexit. Τα ιδιαίτερα ζητήματα της διαδικασίας εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ και οι δυσκολίες που εμφανίζονται.

Όπως σημειώνει τόσο η ΕΕ όσο και η Βρετανία θα βγούν πληγωμένοι από αυτή την διαδικασία διαζυγίου, ιδιαίτερα η δεύτερη. Η αβεβαιότητα που προκαλείται στους πολίτες, αλλά και στις επιχειρήσεις προκαλεί παράλυση  με συνέπειες στο πολιτικό σύστημα της χώρας, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αντιστροφής της πορείας .

Θεωρεί, πάντως, πως οι αλλαγές που προτείνουν ο Μακρόν και οι Μέρκελ θα είναι προ όφελος της Ευρώπης, κυρίως της ευρωζώνης και κατά συνέπεια και της Ελλάδας

 

 

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top