ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο καθ. Αχιλλέας Μητσός για την έρευνα και ανάπτυξη στην ΕΕ και την Ελλάδα

MitsosAchileas

Η ΕΕ δεν έχει χάσει το παιχνίδι στον τομέα της έρευνας και τεχνολογίας σε σχέση με την Κίνα και τις ΗΠΑ, τονίζει στη συνέντευξή του στην «Μεταρρύθμιση», ο κ. Αχιλλέας Μητσός, π.Γενικός Διευθυντής της Ε.Ε., π. Γ.Γ ‘Έρευνας και Τεχνολογίας, και ομ. καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ωστόσο, σημειώνει, χρειάζεται να γίνουν ακόμη πολλά και ο νέος προϋπολογισμός της ΕΕ θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στον τομέα της έρευνας και τεχνολογίας.

Ο κ. Μητσός εκτιμά ότι παρά το Brexit η Βρετανία θα συνεχίσει να μετέχει στο ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα

Ο A. Μητσός είναι π.Γενικός Διευθυντής της Ε.Ε., Δ/ντης του Γραφείου του Επιτρόπου κ. Βάρφη, Γ.Γ ‘Έρευνας και Τεχνολογίας, ομ. καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου, μιλάει στον Α.Τριφύλλη για την »Μ». Το μέλλον και η σημασία της Έρευνας στην Ε.Ε., η σχέση με την Κίνα, την Ρωσία και την Μ.Βρετανία μετά το Brexit και σημασία της σια την ανάπτυξη.

Ολόκληρη η συνέντευξη

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top