ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Ο μύθος του ευνοημένου Ποταμιού»

potami

Με βάση την αναφορά πολιτικής πολυφωνίας 2014 που δημοσίευσε το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο σχετικά με ποσοστά προβολής των κομμάτων στα τηλεοπτικά κανάλια προκύπτει ότι συνολική έκθεση των κομμάτων στην τηλεόραση το 2014 είναι: Ν.Δ. 38,5%, ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 23,8%, ΠΑ.ΣΟ.Κ. 12,4%, ΑΝΕΛ 4,7%, ΔΗΜ.ΑΡ 4,7%, Χ.Α. 4,1%, Κ.Κ.Ε. 3,8% και «Λοιπά Κόμματα» 4,8%. Τα στοιχεία αυτά αναφέρονται σε ανακοίνωση του Ποταμιού όπου επισημαίνονται τα εξής: Στα «Λοιπά Κόμματα» συμπεριλαμβάνεται και το Ποτάμι, μαζί με δεκάδες άλλα, έχοντας λάβει 6,6% στις Ευρωεκλογές του 2014.

Πιο συγκεκριμένα το Ποτάμι, και επί του συνολικού χρόνου παρουσίασης σε όλα τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, εμφανίζει τα παρακάτω ποσοστά έκθεσης:
ALPHA 0.7%
ANT1 2,5%
MEGA 1,7%
SKAI 1,5%
STAR 2.2%
TV MAKΕΔΟΝΙΑ 0.9%

Στην έρευνα παρουσιάζονται και τα συνολικά ποσοστά εμφανίσεων των στελεχών των κομμάτων, με το Ποτάμι και εδώ να έχει ελάχιστη παρουσία καθώς τα νούμερα λένε την αλήθεια: είναι Ν.Δ. 35,8%, ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 20,8%, ΠΑ.ΣΟ.Κ. 14,2%, ΑΝΕΛ 6,5%, ΔΗΜ.ΑΡ 5,7%, Χ.Α. 4,6%, Κ.Κ.Ε. 4% και τα «Λοιπά Κόμματα» 5,3%.

Σε ότι αφορά τις εμφανίσεις των πολιτικών αρχηγών, η έρευνα είναι εξίσου αποκαλυπτική σε ότι αφορά τον Επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, με: 1,7% στον ALPHA, 3,6% στον ΑΝΤ1, 5,4% στο MEGA, στη Δ.Τ. 4,4%, στο ΣΚΑΙ 6,8%, στο STAR 8,7% και στο ΜΑΚ TV 3,6%. Το σύνολο των εμφανίσεων το Επικεφαλής του Ποταμιού είναι σε μέσο όρο 5,5% ενώ του Φώτη Κουβέλη είναι στο 9,5%, του Δημήτρη Κουτσούμπα στο 7,8%, του Πάνου Καμμένου στο 10.9%, του Ευάγγελου Βενιζέλου στο 17,7%, του Αντώνη Σαμαρά στο 21,6% και του Αλέξη Τσίπρα στο 20,4%.

Μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών, υπάρχουν ακόμη κάποιοι που υποστηρίζουν ότι το Ποτάμι και ο Επικεφαλής του απολαμβάνουν ιδιαίτερης μεταχείρισης από τα τηλεοπτικά κανάλια;

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top