ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ντ. Τουσκ επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, παρά την αντίδραση της Πολωνίας

Tusk

Ο Ντόναλντ Τουσκ επανεξελέγη σήμερα στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για δεύτερη συνεχόμενη θητεία, παρά τις αντιρρήσεις που εξέφραζε η κυβέρνηση της πατρίδας του, της Πολωνίας.
Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ ανακοίνωσε ότι υπέρ της επανεκλογής του Τουσκ τάχθηκαν οι υπόλοιπες 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Ευχαριστώ για την υποστήριξή σας» ήταν η πρώτη δήλωση που έκανε ο ίδιος ο Τουσκ.

Νωρίτερα, η Πολωνία είχε θέσει το ενδεχόμενο να μην υιοθετήσει τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αν η υποψηφιότητα που είχε θέσει η Βαρσοβία για πρόεδρο μπλοκαριζόταν από τα υπόλοιπα κράτη μέλη.

Η πολωνική κυβέρνηση είχε αντιταχθεί στην υποψηφιότητα του Ν. Τουσκ, καθώς θεωρούσε ότι είναι μέρος του κατεστημένου των Βρυξελλών έχοντας κατηγορήσει και ο ίδιος την πολωνική κυβέρνηση για διάβρωση των δημοκρατικών στάνταρντ της χώρας.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top