ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Πρέσβης Επί Τιμή Γεώργιος Κακλίκης μιλά στη «Μ» για τη συμπεριφορά της Τουρκίας, επί Ερντογάν

Kaklikis

Ο Πρέσβης Επί Τιμή Γεώργιος Κακλίκης ο οποίος ασχολήθηκε επί δέκα χρόνια με τα Βαλκάνια και δεκατρία με την Τουρκία, μιλά στην «Μεταρρύθμιση» για τη  συμπεριφορά της Τουρκίας στην εποχή Ερντογάν, τις σχέσεις του με την Ελλάδα, αλλά και την ΕΕ.

Όπως τονίζει, η Τουρκία σκληραίνει επί Ερντογάν τη στάση της δρώντας επιθετικά.

Αναφέρει, ακόμη, ότι ενώ η Τουρκία ζητά να ενταχθεί στην ΕΕ, απαιτεί να την φέρουν οι άλλοι μέσα, δηλαδή να μην προσαρμοθεί η ίδια με τους κανόνες, αλλά να προσαρμοσθούν οι άλλοι με τις δικές της αξίες.

Αναφέρεται, επίσης, στο θέμα της ΠΓΔΜ και των Δυτικών Βαλκανίων και τις προσπάθειες ένταξης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Σημειώνει πως η Ελλάδα, θέλει κατά κύριο λόγο να ενταχθούν τα Δυτικά Βαλκάνια στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και δεν επιθυμεί να υπάρχει «τρύπα», με την απουσία της πΓΔΜ και της Αλβανίας.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top