ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Τραμπ απέπεμψε τον υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον

trump-tillerson

«Ο Μάικ Πομπέο, επικεφαλής της CIA θα γίνει ο νέος μας υπουργός Εξωτερικών. Θα κάνει απίθανη δουλειά», έγραψε στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με την WASHINGTON POST, ο πρόεδρος Τραμπ απέπεμψε τον ΥΠΕΞ Ρεξ Τίλερσον και τον αντικατέστησε με τον διοικητή της CIA Μάικ Πομπέο, κάνοντας μια μεγάλη αλλαγή στην ομάδα της εθνικής ασφάλειας εν μέσω λεπτών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Κορέα, με βάση πηγές του Λευκού Οίκου.
Με βάση τις πληροφορίες, ο Τραμπ ζήτησε την περασμένη Παρασκευή από τον Τίλερσον να παραιτηθεί και ο κορυφαίος διπλωμάτης των ΗΠΑ διέκοψε το ταξίδι του στην Αφρική και επέστρεψε την Δευτέρα στην Ουάσιγκτον.
Ο Πομπέο θα τον αντικαταστήσει στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και η Τζίνα Χάπσελ, αναπληρώτρια διευθύντρια της CIA, θα τον διαδεχθεί στην CIA ως η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της υπηρεσίας, αν επικυρωθεί.
Με δήλωσή του στην Washington Post, ο Τραμπ εξαίρει και τον Πομπέο και την Χάπσελ.
«Είμαι περήφανος που ορίζω τον διευθυντή της CIA Μάικ Πομπέο ως νέο υπουργό Εξωτερικών. Ο Μάικ ήταν πρώτος στην τάξη του στο Ουέστ Πόιντ, υπηρέτησε με τιμές στον αμερικανικό στρατό και αποφοίτησε με διάκριση από τη Νομική του Χάρβαρντ. Συνέχισε να προσφέρει από τη Βουλή των Αντιπροσώπων με αποδεδειγμένο ιστορικό».
Και συνέχισε: «Η Τζίνα Χάπσελ, αναπληρωτρια διευθύντρια της CIA, θα οριστεί αντικαταστατρια του Διευθυντή Πομπέο και θα είναι η πρώτη γυναίκα στην διεύθυνση της CIA, κάτι που αποτελεί ορόσημο. Ο Μάικ και η Τζίνα εργάστηκαν μαζί πάνω από ένα χρόνο και έχουν αναπτύξει μεγάλο αμοιβαίο σεβασμό».
«Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τον Ρεξ Τίλερσον για τις υπηρεσίες του. Πολλά έχουν επιτευχθεί τους τελευταίους 14 μήνες και εύχομαι σ’αυτόν και την οικογένειά του το καλύτερο».
Ο πρόεδρος –που συχνά συγκρουόταν με τον Τίλερσον που στο μυαλό του εκπροσωπεί το «πολύ κατεστημένο»- θεώρησε ότι ήταν σημαντικό να κάνει την αλλαγή τώρα, καθώς ετοιμάζεται για τις συνομιλίες με τον ηγέτη της Β. Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, καθώς επίσης και τις επερχόμενες εμπορικές διαπραγματεύσεις, είπαν τρεις διαφορετικές πηγές του Λευκού Οίκου στην WASHINGTON POST.
«Είμαι βαθιά ευγνώμων στον πρόεδρο Τραμπ που μου επέτρεψε να υπηρετήσω ως Διευθυντής της CIA και την ευκαιρία που μου δίνει να υπηρετήσω ως υπουργός Εξωτερικών» είπε σε δήλωσή του ο Πομπέο. «Υπό την ηγεσία του η Αμερική έγινε πιο ασφαλής και ανυπομονώ να εκπροσωπήσω αυτόν και τον αμερικανικό λαό στον υπόλοιπο κόσμο για να προωθητεί η ευημερία της Αμερικής.»
.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top