ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Τραμπ αποφάσισε να αποσύρει την χώρα του από την Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή

climate-change-agreement-cartoon-englehart

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να αποσύρει τη χώρα του από την συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, μεταδίδει ο ιστότοπος Axios.com βασιζόμενος σε δύο πηγές με άμεση γνώση της απόφασης.
Ο Τραμπ που έχει αποκαλέσει την υπερθέρμανση του πλανήτη απάτη, αρνήθηκε να προσυπογράψει την συμφωνία για την κλιματική αλλαγή στην σύνοδο κορυφής των G7 στην Ιταλία, λέγοντας ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αποφασίσει. Στο Twitter έγραψε ότι θα κάνει ανακοίνωση αυτή την εβδομάδα.
Το Fox News επιβεβαιώνει την απόφαση της απόσυρσης.
Η συμφωνία που είχε γίνει μεταξύ 200 σχεδόν χωρών στο Παρίσι το 2015 στοχεύει στην μείωση της θέρμανσης του πλανήτη εν μέρει μέσω της περικοπής των εκπομπών αερίων έτσι ώστε η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη να περιοριστεί κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου. Με βάση την συμφωνία, οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν να μειώσουν μέχρι το 2025 τις εκπομπές τους κατά 26-28% από τα επίπεδα του 2005.
Ο ιστότοπος Axios λέει ότι τις λεπτομέρειες για την απόσυρση τις επεξεργάζεται μια ομάδα που περιλαμβάνει τον διοικητή της υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος Σκοτ Προύιτ. Η επιλογή είναι μεταξύ επίσημης απόσυρσης που θα πάρει 3 χρόνια ή εγκατάλειψη του συμφώνου του ΟΗΕ πάνω στο οποίο βασίζεται η συμφωνία, κάτι που θα είναι πιο σύντομο αλλά και πιο ακραίο, σύμφωνα με τον ιστότοπο.
Η απόφαση για την απόσυρση επηρεάστηκε από μια επιστολή 22 ρεπουμπλικανών γερουσιαστών που ζητούσαν έξοδο από την συμφωνία, λέει ο ιστότοπος.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top